Garcia: ”Måste förklara för de unga”

”Ger dem för mycket för tidigt”

Får ynglingar för mycket pengar?

Roma-tränaren Rudi Garcia talade i går om sin första tid i klubben – och om de unga spelarnas lönecheckar.

– Jag vill inte låta gammal, men jag tycker att vi ger dem för mycket för tidigt, säger han enligt Football Italia.

Rom byggdes inte på en dag, och Roma byggs inte på en säsong. Ändå har Rudi Garcia kommit en bra bit på vägen. Den före detta Lille-tränaren har gjort det mesta rätt i år, men serieledande Juventus har varit snäppet starkare och befäst förstaplatsen. Garcia ser ändå positivt på både nutid och framtid.

– Vi måste avsluta den här exceptionella säsongen genom att komma så högt upp som möjligt i tabellen. Därefter ska vi ge allt i Champions League och strida om ”scudetton”. Men då måste vi sätta oss ner med ledningen och se vad vi kan göra, framför allt ur det ekonomiska perspektivet, säger han enligt Football Italia.

Blev supporter efter derbyseger

Garcia fortsatte sedan med att bedyra sin kärlek för både klubben och staden där Francesco Totti är dyrkad.

– Jag är lycklig här och vill vinna titlar i Roma. Helt ärligt så kände jag redan till staden och visste hur vacker den är sedan tidigare. Men nu upptäcker jag det romerska folkets Rom snarare än turisternas Rom. En ”romanista” blev jag efter derbyt, då klickade det, säger han.

Matchen Garcia talar om är Romas 2-0-seger över Lazio i september, där Federico Balzaretti och Adem Ljajic målade staden gulröd. Efter slutsignalen firade spelarna med att rusa mot den södra läktaren, tillsammans med Rudi Garcia.

"Fel på systemet"

Men finns någonting som knappast faller Roma-tränaren i smaken? Ja, ungdomar som blir miljonärer som ungdomar.

– Jag vill inte låta gammal, men jag tycker att vi ger dem för mycket för tidigt. Man kan säga att det är fel på systemet, sponsorerna och medierna. Vi måste förklara för de unga spelarna att allting du tjänar bör komma genom hårt arbete, säger han.

Även om säsongen inte är slut än har Rudi Garcia redan ställt in siktet på nästa.

– Jag är ambitiös och ibland otålig, men jag vet att Rom inte byggdes på en dag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN