Danske supertalangen hängs ut i engelsk press

Pappan förbannad: ”Det är smaklöst”

Andreas Christensen i kamp om bollen med Man City-stjärnan Edin Dzeko.
Andreas Christensen i kamp om bollen med Man City-stjärnan Edin Dzeko.

Chelsea danske supertalang Andreas Christensen, 18, hängdes ut som högavlönad, utan framtid i klubben.

Själv dementerar 18-åringen löneuppgifterna medan pappan rasar.

– Det är tråkigt och smaklöst, säger pappan.

Daily Mail publicerade under gårdagen en krönika kritisk mot den förvridna lönekulturen inom den engelska fotbollen där unga fotbollsspelare tjänar stora pengar utan att vara i närheten av spel i sina seniorlag.

Under rubriken ”Möt Andreas Christensen – den 18-åriga Chelsea-försvararen, som tjänar 20 000 pund i veckan och aldrig spelat för förstalaget… och är en lång bit bort från att göra det”, använder journalisten den danske supertalangen som typexempel på den typ av spelare som lyfter enorm lön men aldrig kommer att figurera i a-laget.

”Långt från verkligheten”

Problemet med artikeln är löneuppskattningen i Daily Mail är helt tagen ur luften, enligt 18-åringen själv.

– Jag kan säga att den där summan helt enkelt inte stämmer, säger Christensen till Ekstrabladet medan pappa Sten Christensen fyller i:

– Det Daily Mail skrivit om Andreas lön är helt fel. Det är smaklöst och mycket långt från verkligheten. Ja, det är dåligt, långt ifrån vad Andreas egentligen tjänar i Chelsea.

Tror på agg mot Chelsea

Den 18-årige mittbacken flyttade till Chelsea från danska Bröndby 2012. Han gjorde sin debut för seniorlaget i en uppvisningsmatch mot Manchester City ett år senare.

Pappa Sten tror att Daily Mail-journalisten har en agg mot just Chelsea.

– Jag kan naturligtvis inte säga vad Andreas tjänar, men det är löjligt att nämna sådana summor när det är mycket långt från verkligheten. Jag tycker att det är tråkigt att en engelsk journalist skriver sådana falskheter, säger Sten.

FOTNOT: 20 000 pund motsvarar drygt 220 000 kronor.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN