Syrianska vädjar till fansen: "Hjälp oss"

Ex-allsvenska klubben i kris

Från Allsvenskan till avgrunden?

Syrianska FC:s ekonomiska problem är så allvarliga att klubben ber supportrarna om hjälp via sin officiella hemsida.

– Vi vädjar till dig att öppna hjärtat och generöst bidra med en ekonomisk gåva till klubben som befinner sig i en kritisk situation. Alla kan vi offra något!

Ni känner till krisen vid det här laget. Syrianska FC, som i fjol åkte ur Allsvenskan, ligger sist i Superettan och riskerar utmätning på grund av skulder hos Kronofogden. Senast den 29 april ska 1,9 miljoner kronor vaskas fram, och nu vädjar klubben till supportrarna via sin officiella hemsida.

– Alla bidrag välkomnas, stora som små! Tiden är knapp och klubben behöver Ditt bidrag så snart som möjligt. Ditt stöd kommer att bli avgörande för klubbens framtid nu när klubben blöder ekonomiskt, lyder meddelandet som styrelsen undertecknat.

Noll poäng

Vidare står följande skrivet:

– Hjälp oss sprida denna insamling på Facebook hos dina vänner! Vi tillsammans avgör var vi vill se klubben i framtiden. Vi vädjar till dig att öppna hjärtat och generöst bidra med en ekonomisk gåva till klubben som befinner sig i en kritisk situation. Alla kan vi offra något!

Förutsättningarna kunde med andra ord varit bättre inför kvällens bortamatch mot Landskrona. Förutom att Syrianska hittills tappat två huvudtränare - både Carlos Gabral och Stefan Fredriksson lämnade under försäsongen - står man på noll poäng och plågas alltså av ekonomiska problem.

Touma: ”Tråkigt”

Sportbladet ringde upp Syrianskas knäskadade nyckelspelare Sharbel Touma för att fråga hur spelarna påverkas av krisen.

– Det är klart att det är tråkigt, men vi försöker fokusera på det sportsliga av den enkla anledningen att vi har problem med det sportsliga. Jag tror inte att spelarna koncentrerar sig så mycket på annat. Sen har det här med ekonomin kommit ut nu och det får klubbledningen sköta, säger 35-åringen.

Har ni fått lönerna i tid?

– Det har funkat bra med lönerna i år. Inga problem med den biten.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.