Han är världens största talang

FOTBOLL

Tar över efter Messi, Balotelli och Isco

Foto: Paul Pogba prisas.

Paul Pogba är världens mest lovande fotbollsspelare under 21 år.

På onsdagen fick 20-åringen ta emot priset av italienska Tuttosport.

Tuttosports utmärkelse ”Golden Boy” har genom åren visat sig vara en god indikation på vem som ska komma att dominera den europeiska fotbollen i framtiden. 2004 fick Wayne Rooney priset som går till den mest lovande spelaren under 21 år som är verksam i Europa, året efter Leo Messi följd av Cesc Fabregas och Sergio Agüero.

Första fransman

De senaste två åren är det Mario Götze och Isco som belönats, två spelare som i somras båda bytte klubbadress för motsvarande 320 miljoner kronor och 260 miljoner kronor. Nu är näste guldklimp utpekad.

Paul Pogba fick på onsdagen ta emot utmärkelsen för sitt år i Juventus. 20-åringen har imponerat enormt sedan övergången från Manchester United sommaren 2012 och var storfavorit till Golden Boy.

”Vill tacka United”

– Jag är väldigt lycklig. Fotboll är mitt liv och det här är fortfarande en dröm för mig. Jag blir väldigt stolt när jag tänker tillbaka på när jag var barn också. Nu vill jag vinna den stora (Ballon d'Or) också, säger Pogba.

– Jag vill tacka min familj och mina vänner som stod vid min sida när det var tufft. Jag vill också tacka Juventus, Manchester United och mina tränare. Det var inte lätt för mig när jag kom hit men nu känns det som hemma. Som Frankrike. Men jag har fortfarande mycket kvar att lära.

Det är elfte gången priset delas ut och första gången en fransman får pokalen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

Paul Pogba