Pekade finger: ”Han visste att vi stod där”

Foto: LUIS ACOSTA / AFP
Omtalade bilden.
FOTBOLL

Colombia riskerar att missa VM och är kritiserat på hemmaplan.

Det fick Real Madrid-stjärnan James Rodriguez att peka finger åt fotografer i går.

”James har tappat det helt”, skriver El Tiempos Gabriel Meluk.

Foto: LUIS ACOSTA / AFP
James Rodriguez.

Länge var det Argentina som var det stora krislaget i det sydamerikanska VM-kvalet.

Men efter två raka segrar är Lionel Messi och hans landsmän – som inlett en bojkott av all argentinsk press – på säker mark och i stället har Colombia tagit över krisstämpeln.

”Visste att vi stod där...”

Laget, och i synnerhet store sjärnan James Rodriguez, har varit kritiserat riskerar i kväll att hamna utanför VM-platserna med fyra omgångar kvar.

Och kritiken i media verkar ha tagit hårt på Rodriguez som i går svarade med att konfrontera journalister och fotografer från ett hotellfönster och peka finger.

– Vi var tre fotografer och två journalister på plats och James visste att vi stod där. Därefter gick han till fönstret från gymmet på andra våningen och pekade finger, berättar AFP-fotografen Luis Acosta för colombianska El Tiempo.

”Tappat det helt”

Den officiella förklaringen till Real Madrid-stjärnans agerande har inte kommit. Förbundet har valt att hålla tyst, men El Tiempo-krönikören Gabriel Meluk är övertygad om att medias kritik är förklaringen.

”James har tappat det helt. Relationen mellan pressen och spelarna har varit farligt spänd länge. Men efter all kritik och förolämpningar är det som jag en gång läste: ’Alla älskar uppriktighet tills någon du känner praktiserar det’”, skriver Meluk.

Colombia ställs i natt (svensk tid) mot Ecuador i VM-kvalet.