Sprickan i Frankrike: ”Kräver en förklaring”

avMartin Tolén

Publicerad:
Foto: Francisco Seco / TT / NTB Scanpix

Karim Benzema ratas från det franska landslaget.

Nu kräver Real Madrid-stjärnan en förklaring.

– Jag tycker att det är orättvist, säger Benzema.

Inför hemma-EM i somras portades Real Madrid-stjärnan Karim Benzema från landslagsspel.

Detta efter en skandalomsusad säsong där Benzema anklagades för att pressa landsmannen Mathieu Valbuena på pengar för en sexvideo – medan Benzema själv anklagade förbundskaptenen Didier Deschamps för rasism.

– Han har böjt sig för trycket från en rasistisk del av Frankrike. Han måste veta att extremistpartiet nådde andra omgången i de två senaste valen, sa Benzema.

Benzema: Kräver en förklaring

Och nu tycks sprickan vara total.

I en intervju med franska RMC säger Benzema – som fortfarande står utanför landslaget – att han inte haft kontakt med förbundskaptenen sedan petningen till EM.

– Det minsta jag kan begära är en diskussion med tränare där han får förklara hur han tänker. Jag måste få veta. Senast vi pratade var i telefon före EM där han sa att jag inte skulle bli uttagen. Där och då var jag bara extremt besviken, jag behövde inga förklaringar, säger Benzema.

Men nu kräver Real Madrid-anfallaren en förklaring från det franska landslaget – som är i samma VM-kvalgrupp som Sverige.

– Jag vill ha en förklaring till varför jag inte blir uttagen och varför det fortsätter. Jag tycker att det är orättvist. Om vi fortfarande pratar om saker utanför fotbollen, som historien med Valbuena, så är jag oskyldig. Jag har fått betala för det, och det var ett och ett halvt år sedan.

Publicerad: