Semas succé: ”I dag fick jag min revansch”

Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

ÖSTERSUND. Han ratades av IFK Norrköping men fick chansen i Östersund. 

När Ken Sema mötte sitt gamla lag bjöd han på show. 

– Det var lite av en revansch, i dag fick jag den, säger 23-åringen. 

Ken Sema lyckades aldrig spela sig till en plats i IFK Norrköpings A-lag under Janne Andersson och lånades ut till Sylvia 2013 innan han skrev på för Ljungskile året efter. 

Förra säsongen hamnade han i Östersund där det har blivit stor succé för den 23-årige mittfältaren. 

När Sema ställdes mot sin gamla klubb i hemmapremiären var han planens kanske bästa spelare och låg bakom 1-0-målet redan i femte minuten.

Efter matchen var han Östersunds gladaste.

– Riktigt bra dag, men jag borde ha gjort mål.

Vad säger du om förarbetet till målet? 

– Det var okej, det var okej. Nej, det var show. Jag fick bollen och kommer runt en, eller två och spelar in den till Aiesh som gör mål. Han gör det bra som gör mål, men det är inte så svårt kanske han får öppet mål och bara rakar in den. Skönt, bra assist.

”Fick inte visa hur bra jag var”

Det har gått en timme sedan slutsignalen, men det är fortfarande så att Sema står och studsar efter 1-0-segern.

– Jag var lite mer taggad eftersom det var Norrköping, jag har en historia med dem och allt det här som har varit så det var riktigt skönt att vinna. Jag har spelat där i många år och det var lite av en revansch. I dag fick jag den så det kändes riktigt bra, säger Sema som hade mycket känslor innan och efter matchen. 

– Det är speciellt. Jag var lite yngre när jag var där. I mitt huvud var jag kanske redo, men jag fick inte riktigt spela och fick inte min och hans att visa hur bra jag var. Nu är jag här och spelar också i allsvenskan och möter dem i dag och gör en bra match, det känns bra.

”Vill inte säga för mycket”

Redan på torsdag ställs Sema och Östersund mot Norrköping igen i cupfinalen. Mittfältaren försöker därför hålla tillbaka lite av den segerglädje som egentligen bara vill bubbla ur honom. 

– Jag vill inte säga för mycket, jag vill inte överdriva. Det är en match kvar. De är revanschsugna och det är en stor match, om vi vinner den är det Europaspel, säger han och fortsätter: 

– Om vi förlorade skulle vi också vara väldigt revanschsugna, men vi är bra hemma. Om de ska vinna måste de vara jävligt bra. 

Då kommer målet? 

– Då kommer målet! 

ARTIKELN HANDLAR OM