Uppgifter: Panathinaikos och Al Ain överens om Berg

Foto: Thanassis Stavrakis / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Marcus Berg lämnar Panathinaikos för Al Ain i Förenade arabemiraten.

Enligt Fotbollskanalen är klubbarna nu överens och offentliggör affären inom kort.

Samtidigt gör nya grekiska uppgifter gällande att Niklas Hult blir kvar i Panathinaikos.

Marcus Berg har på senare tid intensivt kopplats samman med en flytt till Al Ain.

Klubben från Förenade arabemiraten uppges ha erbjudit Panathinaikos runt 30 miljoner kronor för spelaren – varav 15 procent skulle gå rakt ned i Marcus Bergs ficka, och 35 till hans tidigare klubb Hamburg.

Dessutom ska 30-åringen, enligt Fotbollskanalen, ha fått ett lukrativt erbjudande som innebär ett tvåårigt avtal med runt 60 miljoner kronor netto i lön.

Väntas presenteras inom kort

Al Ain och Panathinaikos har tidigare haft svårt att komma överens om en övergångssumma för den svenska landslagsanfallaren. I samma veva har Berg, precis som flera spelare i den grekiska toppklubben, varit i en tvist med Panathinaikos för utebliven lön – något som ledde till att Berg tog ärendet upp till Fifa.

Nu ska dock allt ha löst sig och enligt Fotbollskanalen står inga hinder i vägen för en flytt för Marcus Berg.

Övergången väntas, enligt sajten, bli officiell inom kort.

”Hult blir kvar”

En som dock ser ut att bli kvar i Panathinaikos är Niklas Hult.

27-åringen har även han stått utan lön och, enligt grekiska uppgifter, inte fått ersättning sedan februari. På grund av detta valde Hult att ta till rättsliga åtgärder.

– Panathinaikos har haft lång tid att fixa det här med lönerna. Det är stora summor som jag och andra spelare inte har fått ut. Det har varit många diskussioner och många från klubbledningen som varit på möten med oss spelare och sagt att ”lönen kommer nästa vecka”, sa han till Sportbladet tidigare i dag.

– Nu har det nått till en gräns där jag kände att jag var tvungen att göra något.

Nya uppgifter från grekisk media gör dock gällande att Hult har fått ersättning, vilket innebär att hans kontrakt alltjämt gäller.

ARTIKELN HANDLAR OM