Här tjänar Ronaldo 3,5 miljoner – för varje inlägg

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP
Ronaldo tjänar inte bara storkovan på fotbollsplanen.
FOTBOLL

Ett verktyg för att dela bilder och minnen?

Knappast för Cristiano Ronaldo som håvar in storkosan på Instagram.

Enligt en färsk lista tjänar portugisen 3,5 miljoner kronor – per inlägg.

Närmare 700 miljoner människor världen över använder Instagram varje månad med syfte att dela bilder och videos med vänner.

För andra är sociala medier-plattformen en ren kassako.

När Hopper HQ, ett London-baserat företag med Instagram-strateger, listar världsstjärnornas inkomster på just Instagram, i form av sponsrade inlägg, hamnar Cristiano Ronaldo högst upp bland männen.

Syns på bilderna

Med hjälp av ”intern data och allmänt tillgänglig information”, som Hopper HQ skriver, uppskattar de att portugisen – som har 106 miljoner följare – tjänar 400 000 dollar, motsvarande 3,5 miljoner kronor.

För varje Instagram-inlägg.

Ronaldo har kända samarbeten med bland andra smartphone-tillverkaren Nubia och MEO Herbalife med deras dietprodukter, vilket också syns på fotbollsstjärnans bilder.

”Otroligt effektivt”

På Hopper HQ:s lista över personerna som tjänar mest i världen på Instagram hamnar Ronaldo på en tredjeplats, efter sångerskan Selena Gomez och fotomodellen/tv-personligheten Kim Kardashian.

– Instagram är ett otroligt effektivt marknadsföringsvertyg för varumärken och det är fascinerande att se hur kändisar kan tjäna pengar på sina konton så effektivt, säger Mike Bandar, medgrundare av Hopper HQ.

ARTIKELN HANDLAR OM