Förlorade sitt barn – fick stöd av Guardiola

Foto: TT
Harry Arters tatuering, en hyllning till sin förlorade dotter.
FOTBOLL

Bournemouths Harry Arter förlorade sin förstfödda dotter i samband med förlossningen.

Efter den tragiska händelsen var det många som visade sitt deltagande – däribland Manchester Citys tränare Pep Guardiola.

”Jag blev verkligen berörd. Det visar att Pep inte bara är en suverän manager utan också en suverän man” skriver Arter på Players Tribune.

Det var hösten 2015 som Bournemouths Harry Arter och hustrun Rachel väntade tillökning. Födseln förvandlades dock till en mardröm när det visade sig att dottern Renees hjärta hade slutat slå i magen och att hennes liv inte gick att rädda.

I ett känslosamt inlägg på Players Tribune skriver Harry Arter själv om sina upplevelser.

Tre dagar efter det tragiska beskedet skulle Bournemouth möta Manchester United och mittfältaren bestämde sig för att genomföra matchen trots allt.

”Överväldigad”

”Det var väldigt känslosamt. Vi klev ut och vann matchen, men det spelade mindre roll. Jag ville bara spela klart matchen för Renee. Direkt efter matchen var vi överväldigade av allt stöd. Jag hade över 3000 meddelanden från människor över hela världen.”

Foto: TT
Pep Guardiola.

Tiden efter beskriver Bournemouth–spelaren som en känslostorm. Med hjälp av fotbollen försökte han distrahera sig själv från smärtan, i alla fall för några timmar.

Men i juni 2016 kom det lyckliga beskedet att Rachel var gravid på nytt. Nu gick allt väl och i februari 2017 såg dottern Raine ljuset för första gången.

”Pep en suverän man”

”Jag kommer aldrig glömma när vi spelade mot Manchester City, fyra dagar innan Raine föddes. Pep Guardiola kom fram till mig efter slutsignal. Jag trodde att han bara skulle skaka min hand men han sa ‘jag hörde vad som hade hänt och jag beklagar. Jag önskar dig all lycka den här veckan.’”

”Jag blev verkligen berörd. Det visar att Pep inte bara är en suverän manager utan också en suverän man.”

För Harry Arter är det viktigt att inte glömma bort sin förstfödda dotter. Numera förknippar han Renee med goda minnen.

”När Renee skulle ha fyllt ett år spelade vi borta mot Burnely. I den åttonde minuten ställde sig hela arenan upp och applåderade för att hylla hennes minne. Jag har det fortfarande inspelat på min tv och jag tittar på det då och då för att påminna mig själv om Renees påverkan på världen och det goda i människor. Jag kommer att spara det för alltid.”

ARTIKELN HANDLAR OM