Fotbolls-EM för damer 2017

Sverige kan ställas mot skräckmotståndaren

Av: 

Fredrik Jönsson

Emelie Fredriksson

FOTBOLL

ARNHEM. Sverige betonar vikten av att vinna gruppen.

Annars väntar skräckmotståndaren Holland – som har full pott efter gruppspelet.

– Holland har lite revansch på oss eftersom vi tog deras plats till ett OS. Det är bara en sporre för oss, säger Caroline Seger.

Sverige toppar grupp B före Tyskland. Båda lagen har fyra poäng, men det svenska landslaget har ett mål tillgodo. I morgon väntar Italien och förutsättningarna är följande för att vinna gruppen:

Det svenska landslaget måste vinna om Tyskland vinner, plus att man måste ha bättre målskillnad. Om Tyskland däremot spelar oavgjort mot Ryssland räcker det med ett kryss för Sverige.

”Bättre självförtroende till kvartsfinalen”

– Det är klart att det skulle kännas bättre. Då kommer man med bättre självförtroende till kvartsfinalen. Det är alltid kul att vinna gruppen och det känns extra kul när man har Tyskland i gruppen, säger Jessica Samuelsson.

Assisterande förbundskapten Lilie Persson anser också att det är viktigt att vinna gruppen.

– Det tycker vi nog, det ger en självförtroendeboost. Folk har sagt: 'är det inte bättre att sluta tvåa?” Nej, fan. Det måste väl vara bättre och häftigare att bli etta.

Vid gruppvinst blir det ett hett grannmöte med Danmark, som vann mot Norge i kväll. Om det svenska landslaget slutar tvåa i gruppen väntar värdnationen Holland, som får ses som en skräckmotståndare då laget har spelat in nio poäng efter tre matcher.

”Det är bara en sporre”

– Vi har alltid spelat jämnt mot Danmark. Holland är ett jätteskickligt lag och har visat sig väldigt starka i turneringen, plus att de har landet bakom sig och publiken. Det är klart att det är tufft, sa Caroline Seger tidigare i veckan.

– Sedan tror jag Holland har lite revansch på oss eftersom vi tog deras plats till OS. Det är bara en sporre för oss.

Men Seger lyfter fram en svaghet i Holland som kan utnyttjas.

– De har haft en tendens att inte vara så starka i andra halvlek. Jag vet inte om de är trötta, eller om de slår av på takten. Det är svårt att säga. Ibland känner man att man har ett övertag, man går in i andra och allt blir pannkaka. Man slappnar av. Men jag ska inte säga för mycket, då orkar de mycket längre mot oss, haha.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotbolls-EM för damer 2017

LÄS VIDARE

Tio största stjärnorna i fotbolls-EM

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-EM för damer 2017

Damlandslaget i fotboll

Jessica Wik (fd Samuelsson)