Dramatisk avslutning i Skottland

FOTBOLL

Två fantastiska frisparkar – i varsitt hörn.

Leigh Griffiths såg ut att fixa Skottlands första vinst mot England sedan 1999.

Men Harry Kane fick sista ordet med ett 2–2-mål i en dramatisk avslutning i Glasgow.

– Det var sex galna minuter i slutet. Och de var inte bra för oss, säger Englands försvarare Gary Cahill.

I den 65:e minuten blev Marcus Rashford utbytt av förbundskapten Gareth Southgate. In kom Alex Oxlade-Chamberlain.

Ett byte som såg ut att bli lyckat.

Arsenal-spelaren hade bara varit på planen i fem minuter när han gav England ledning. Oxlade-Chamberlain tog sig igenom ett passivt försvar när han dribblade sig in från högerkanten. Sedan avslutade han med att skjuta in 1–0 med vänsterfoten.

Två frisparksmål

England, som hade haft kontroll på matchen, såg då ut att hålla undan och vinna med 1–0. Men allt förändrades i minut 87 och minut 90.

Skottland fick frispark utanför Englands straffområde. Leigh Griffiths, till vardags i Celtic, stegade fram och drog till med vänsterfoten. Han fick på en fin båge och skruvade vackert in 1–1.

Tre minuter senare var det dags igen för ett nytt frisparksläge. Griffiths tog hand om bollen, lade upp den på nästan samma ställe som vid 1–1-målet.

Hade inte vunnit sedan 1999

Men den här gången valde Leigh Griffiths inte samma hörn. I stället vinklade han vackert in 2–1 i andra hörnet. Hela Hampden Park kokade över av glädje.

– Jag tränar frisparkar varje dag. Det är inte varje dag de hittar inte, så det var speciellt för mig. Det kan bli en viktig poäng för oss, säger Griffiths.

Skottland såg då ut att äntligen få vinna mot rivalen, det hade inte hänt sedan 1999.

Men det var inte slut där.

England flyttade fram positionerna och fick en frispark utanför Skottlands straffområde. Frisparken blev mindre lyckad och bollen hamnade på vänsterkanten. Men därifrån fick England in bollen framför mål och Tottenhams målkung Harry Kane kunde stöta in 2–2.

– Det är en match som vi skulle ha vunnit. Men två briljanta prestationer av Leigh Griffiths förändrade allting. Vi kontrollerade matchen fullständigt, men om du inte får in ett andra mål finns det en risk att det kommer en kvittering, säger Englands förbundskapten Gareth Southgate till BBC.

”Som mellanvikt mot tungvikt”

Skottlands förbundskapten Gordon Strachan var nöjd, men även en aning besviken.

– Det hade varit mitt bästa resultat under mina 60 år. Spelarnas insats var fenomenal. Du kan inte göra mer än vad de gjorde, det var som mellanvikt mot tungvikt, säger Strachan.

Det var de två första målen England släpper in i det här kvalet. Men laget toppar ändå