Dahlkvist spelade med Sembrants sko

ARNHEM. Lisa Dahlkvist tvingades byta skor mitt under EM-premiären mot Tyskland.

Anledningen var minst sagt dråplig.

– Jag råkade få på mig en av ”Sempas” (Linda Sembrants) skor och hon har en storlek mindre, säger Dahlkvist.

Lisa Dahlkvist gick omkull två gånger om på fotbollsplan i inledningen av EM-premiären mot Tyskland. 

Därefter sprang den rutinerade mittfältaren ut mot båset för att byta skor och i SVT fick hon kritik för att inte ha koll på sina grejer.

Dagen efter 0-0-mötet berättar Dahlkvist om de dråpliga scenerna.

Precis innan matchen bytte hon skor och fick av misstag rumskompisen Linda Sembrants likadana sko, fast en storlek mindre, på vänsterfoten.

”Fick kramp”

– Jag och "Sempa" hade våra skor i samma skopåse och jag råkade få på mig hennes sko på vänsterfoten. Den var en storlek mindre och jag fick typ kramp och var tvungen att byta. När jag bytte fick jag bara på mig en skruvsko så det var först i halvtid som det blev rätt, säger Lisa Dahlkvist.

Att hon ramlade två gånger om skyller hon skämtsamt på lagkamraten.

– Vurporna är "Sempas" fel helt enkelt!

Borde man egentligen inte ha koll på skorna inför en EM-premiär?

– Ja, det tycker jag verkligen att man borde ha. Men det gick bra ändå, jag ramlade bara två gånger. Men vi ska inte dela påse något mer. Det var bara en ren slump men väldigt dåligt. Jag ska ha mer koll på skorna.

Sempa: ”Det var komiskt”

Linda Sembrant, som hade sina egna skor på sig i matchen, står och skrattar vid sidan om när Dahlkvist pratar och berättar att de båda hade roligt åt det hela redan igår.

– Hon drog ut skorna lite snabbt ur min påse och det gick fel. När vi kommer ut på planen säger hon ’Sempa jag har dina skor’, och vi har ju inte ens samma storlek... Vi skrattade då och där också. Vi har den känslan mellan oss. Det var lite komiskt.

Fredag 18.00: Sverige-Ryssland i TV 4.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.