Avslöjar: Sarfo klar för Malmö FF

Uppdaterad 2017-07-26 | Publicerad 2017-06-21

Sirius nobbade ett inledande bud från Malmö FF på Kingsley Sarfo.

Men nu kan Sportbladet avslöja att affären är i hamn.

Enligt uppgifter kostar succéspelaren 13 miljoner.

Följ ämnen
Malmö FF

Sirius har varit ett av vårens stora överraskningslag i allsvenskan. Och lagets ledande spelare har varit Kingsley Sarfo.

Det har gjort mittfältaren till en het transferhistoria i sommar och det allra hetaste spåret har varit Malmö FF.

Förra veckan kom uppgifter om att Sirius nobbat ett inledande bud på 10 miljoner kronor men nu kan Sportbladet avslöja att klubbarna är överens.

Enligt Sportbladets uppgifter landade övergångssumman på cirka 13 miljoner kronor och med en vidareförsäljningsklausul på cirka tio procent.

”Kommer vara Sirius bästa affär”

Mittfältaren ska läkarundersökas i morgon och kommer därefter att presenteras som MFF-spelare.

Just vidareförsäljningsklausulen har varit viktig för Sirius då man inte får ta del av mer än cirka 50 procent av övergångens värde eftersom resten går till akademin i Ghana som tog Sarfo till Sverige.

När Sportbladet pratade med Sirius tränare Kim Bergstrand i går ville han inte gå in på detaljer kring övergången men medgav att spelaren sannolikt var förlorad för klubben.

– Det kommer att vara Sirius bästa affär, men vi kommer inte få en massa pengar över, säger han.

Under våren har Kingsley Sarfo gjort tre mål och fyra assist på elva matcher.


Uppdatering: Kingsley Sarfo har senare bekräftat Sportbladets avslöjande.

– Jag kommer göra en läkarundersökning i morgon. Min agent har sagt till mig att Sirius har accepterat ett bud från Malmö, säger Sarfo till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det känns bra. Det här är bäst för min fotbollsutveckling, det är det bästa stället att vara på för mig. Det känns perfekt.

Fotnot: I en tidigare version uppgavs att vidareförsäljningsklausulen uppgår till 20 procent. Men nya uppgifter från källor med god insyn gör gällande att det i stället handlar om tio procent.