Fortsatt ovisst kring Engvalls framtid

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Gustav Engvalls klubb Bristol City har kallat tillbaka anfallaren.

I mötet med Kalmar på måndag kommer 21-åringen finnas med – men därefter är det oklart hur länge han blir kvar i Djurgården.

– Vi får avvakta och se, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Gustav Engvall, 21, anlände till Djurgården i våras på lån från Bristol City.

Anfallaren har varit en viktig del i klubbens offensiv och står på sex gjorda mål så här långt.

Under torsdagen gick Bristol City ut på sin hemsida och meddelade att svensken kallas tillbaka och ska ansluta till ett försäsongsläger på Kanarieöarna senare i juli.

– Jag har gjort en pakt med ”Gus” att han måste komma tillbaka till vårt läger på Teneriffa. Det kommer ge oss chansen att se var han står, hur hans form har varit och hur vi vill gå vidare, säger tränaren Lee Johnson till Bristol City TV.

Tre matcher kvar

Det är därmed fortfarande öppet kring Engvalls framtid. Djurgårdstränaren Özcan Melkemichel säger att man helt enkelt får avvakta vidare besked.

– Men jag vet att vi i alla fall troligtvis har honom de här tre återstående matcherna, säger Melkemichel.

– Han finns med mot Kalmar på måndag. Sedan får vi se.

Tränaren säger vidare att klubben givetvis är angelägen om att ha kvar Gustav Engvall i laget, och Bristol Citys nya värvning talar till Djurgårdens fördel.

I veckan gjorde man nämligen klart med en ny anfallare, Famara Diedhiou, för klubbrekordssumman 58 miljoner kronor. Unge succéspelaren från förra säsongen, Tammy Abraham, är dock åter tillbaka i Chelsea.

Radetinac aktuell

Men tre matcher återstår innan kontraktet går ut den 16 juli. På måndag ställs Djurgården mot Kalmar, och förutom ovissheten kring Engvall tycker Özcan Melkemichel att det känns bra i truppen.

– Nu har vi fått tillbaka killarna från U21 och vi har inga större skavanker. Dessutom är Haris tillbaka och tillgänglig, säger tränaren och syftar på Radetinac som har varit långtidsskadad.

– Men Haris behöver tid, man ska inte ha för stora förhoppningar. Men han är aktuell i alla fall och det känns riktigt bra.

Melkemichel är noga med att inte underskatta Kalmar, trots att laget har haft en tuff vår.

– Det finns många bra spelare i det laget och nu har man dessutom fått in Nanne (Bergstrand) som ny tränare. Det ger säkert en extra boost, säger Özcan Melkemichel.

ARTIKELN HANDLAR OM