Forsberg bakom ny vinst - Leipzig leder ligan

Foto: FABRIZIO BENSCH / X90145
FOTBOLL

LEIPZIG. Emil Forsbergs RB Leipzig toppar återigen Bundesliga.

25-åringen stod för en pigg insats och låg bakom det andra målet när laget vann mot Hertha Berlin hemma med 2–0.

– Det var kanske många som trodde att första förlusten skulle påverka oss. Men jag tycker att vi visar i dag vilket fantastiskt lag vi är och vilken fin fotboll vi spelar, säger Forsberg.

RB Leipzig har inlett sin första sejour i Bundesliga lysande. I förra omgången - borta mot Ingolstadt - kom första nederlaget. Laget har endast förlorat en av 14 ligamatcher.

Förlusten mot Ingolstadt gav dock inga problem för Leipzigs självförtroende. Under lördagen slog laget tillbaka hemma genom att besegra Hertha Berlin med 2–0.

– Vi gjorde en riktigt bra insats i dag, förtjänade att vinna med 2–0, borde kanske vunnit med 3–0 eller 4–0. Kul match att spela i dag, säger Forsberg till Sportbladet i den mixade zonen.

Forsberg assist vid andra målet

Matchen punkterades efter en dryg timmes spel.

Och det var just Emil Forsberg, som har haft en magisk höst i RB Leipzig, som stod för framspelningen. Det var hans åttonde assist den här hösten, han har därmed gjort flest av samtliga i Bundesliga. Totalt har det blivit tretton poäng för honom.

25-åringen slog en bra hörna där försvararen Willi Orban ohotat kunde gå upp och nicka in bollen. En utsåld arena exploderade – och tre poäng var bärgat mot Berlin.

– Vi ville visa att vi har studsat tillbaka på ett bra sätt, fulla med självförtroende. Det var kanske många som trodde att första förlusten skulle påverka oss. Men jag tycker att vi visar i dag vilket fantastiskt lag vi är och vilken fin fotboll vi kan spela, säger Forsberg.

Skönt med poäng efter missen mot Ingolstadt?

– Den har man haft i huvudet i några dagar efteråt, ”fan, där ska jag göra mål”. Men det var borta i dag, jag hade kul i dag. Jag hade inga problem, jag hade roligt. Jag borde ha gjort ett mål, men det kommer mot Bayern. Det var viktigt att vinna i dag och skaffa lite avstånd neråt och jaga på däruppe, även om det långt kvar på säsongen.

Rättvis vinst

Emil Forsberg spelade som vanligt från start och gjorde en bra insats i 90 minuter. Han hade flera bra kombinationer och hittade fram med flera bra passningar som gav målchanser till lagkamraterna.

– Det känns enkelt. Det flyter på bra, det är kul att spela. Jag har hittat en fantastisk roll i laget där jag nästan får göra lite som jag vill, det passar mig bra och spelarna i laget passar bra tillsammans, säger 25-åringen.

Det har förändrats mycket det här året. I början av 2016 spelade Leipzig i andraligan - nu toppar de bundesliga. Alla medier vill prata med Forsberg efteråt.

– Jag pratar med alla, jag pratar olika språk. Jag pratar engelska, svenska, tyska, spanska…nej, haha. Man får göra allt möjligt. Det är kul, vi ska uppmärksammas. Det vi gör är fantastiskt, säger han.

Matchens första mål gjordes av Timo Werner. Naby Keita hittade fram till anfallaren, som höll bort sin försvarare och kyligt placerade in bollen i ena hörnet.

RB Leipzig toppar bundesliga. Laget har spelat in 36 poäng efter 15 omgångar. Bayern München kan komma upp på 36 poäng om laget vinner borta mot Alexander Milosevic Darmstadt imorgon.

På onsdag väntar seriefinal mellan Leipzig och Bayern.

– Mer och mer börjar få upp ögonen för oss. Det är mycket nu inför matchen mot Bayern, jag tror nästan hela världen kommer att titta på den. Jag tror hela Tyskland tycker att den är speciell, säger Forsberg.

ARTIKELN HANDLAR OM