AVSLÖJAR: Brentford överens med Midtjylland om jättesumma för Cajuste

Starkt svensk-dansk-inspirerade Brentford är på väg att få ytterligare skandinavisk stjärnkoppling.

Enligt vad Sportbladet erfar är Premier League-nykomlingen och FC Midtjylland överens om en övergångssumma för blågule landslagsspelaren Jens Cajuste, 21.

Att Jens Cajuste är på väg att lämna danska storlaget FC Midtjylland har varit en följetong under sommaren.

För två dagar sedan nobbade Midtjylland ett tredje bud (!) från franska Rennes på landslagssvensken.

Enligt Sportbladets uppgifter låg det budet på närmare 120 miljoner kronor. Cajuste uppges enligt franska medieuppgifter vara överens med Rennes om de personliga delarna i ett lukrativt avtal.

Nobbade bud på 120 miljoner

Men Rennes och Midtjylland tycks alltså inte komma överens om prisplappen på den defensive mittfältaren som gjort en raketkarriär de senaste åren efter flytten från Örgryte 2018.

I stället erfar Sportbladet att Midtjylland med karismatiske VD:n Claus Steinlein i spetsen har tackat ja till ett bud från Brentford FC.

Londonklubben är nykomling i Premier League och har Pontus Jansson som lagkapten, Saman Ghoddos i laget, danske Thomas Frank som tränare och ytterligare åtta danska och isländska spelare i truppen.

Men framför allt har Midtjylland och Brentford samme ägare i Matthew Benham, som gjort sig en förmögenhet tidigare i finans- och bettingbranschen.

Det är inte klart vilken summa för stjärnsvensken som de båda klubbarna kommit överens om. Nyligen sålde Midtjylland Frank Onyeka till Brentford enligt mediauppgifter för närmare 100 miljoner kronor.

Personliga avtalet inte klart

När Midtjylland nyligen tog sig vidare i kvalet till Champions League efter att ha slagit ut Celtic så sa Claus Steinlein till danska TV3+:

– Situationen liknar den för två år sedan när Tim Sparv och Jakob Poulsen, som då var väldigt bra på vårt mittfält, ersattes av Jens-Lys Cajuste och Frank Onyeka – som vi nu kommer sälja för cirka 200 miljoner kronor (danska, motsvarande 274 miljoner svenska, red anm).

Det skulle i så fall innebära att Brentford är redo att betala betydligt mer för Cajuste än de 120 miljoner kronor som Rennes bjudit.

Återstår att se om Jens Cajuste kan bli överens med Brentford om de personliga delarna i ett avtal och en flytt från Danmark blir av.

EM-svensken har inte varit med i Midtjyllands kvalmatcher till Champions League eller i de inledande tre danska ligaomgångarna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.