Anthony Elanga om straffträningen med United

Efter 4-0-förlusten mot Brentford beordrade Erik Ten Hag Manchester United-spelarna till straffträning.

Anthony Elanga hyllar initiativet.

– Det var bra för vi ser att det var stor, stor skillnad på vår attityd mot Liverpool, säger han.

Manchester United började säsongen med två raka förluster. Först mot Brighton med 2-1 och sedan en blytung förlust mot Brentford med 4-0. 

Efter kollapsen tog tränaren Erik Ten Hag med sig laget på en 13.8 kilometer lång strafflöpning. 

– Vi kom in nästa dag och tränade. Jag tror att det är normalt för vi förlorade med 4-0 och det är inte Manchester Uniteds standard. Men det var bra för vi ser att det var stor, stor skillnad på vår attityd mellan Brentford och Liverpool, säger Anthony Elanga. 

PLUS: Kängan mot Blågult: ”Om vi varit en 08-klubb...”

Vad säger du om att Ten Hag var med och sprang?

– Man kan se vad han vill för laget. Om vi förlorar förlorar vi som ett lag, vi är mer tillsammans. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. 

Efter strafflöpningen har United tagit fyra raka segrar och Elanga uppskattar den nya United-tränaren mycket.

– Vår attityd har blivit mycket, mycket bättre (sedan han kom). Vi är mer fokuserade och vet vad vi ska göra när vi kommer ut på plan. Vi spelar som ett lag, jag säger inte att vi inte gjorde det förra säsongen, men vi spelar ännu mer som ett lag nu, säger Elanga och fortsätter:

– Vi har bara spelat sex matcher, men jag har spelat de flesta så jag är glad. Tränaren är väldigt bra med mig och kemin mellan spelarna är där. Det är bara att fortsätta. Det är många matcher kvar och vi har många matcher så alla måste vara redo.

Manchester United tränar
Manchester United tränar

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!

”Första gången jag hör det”

Elanga, som har spelat tre matcher från start den här säsongen och hoppat in i två, ryktades vara på väg bort från United under sommaren. Men det är inget han själv känner till.

– Jag har inte ens läst om det, det är första gången jag hör om det. Men man måste alltid vara redo. Jag har hundra procent fokus på United och vad som händer i framtiden kan jag inte kontrollera.

Elanga är en av de 40 nominerade till Golden Boy, priset för de europeiska ligornas bästa U21-spelare, vilket bland andra Harry Maguire och Bruno Fernandes grattat honom till.

– Det betyder väldigt mycket. Man kan se att jag jobbar hårt, men jag vill ännu mer och ännu mer. Så jag kommer att fortsätta jobba hårt.

Vad betyder det att Maguire och Fernandes lyfter fram dig på sociala medier?

– Jag är bra kompis med dem, på planen och utanför så det betyder väldigt mycket att lagkaptenen och vice kaptenen gör det. Det är väldigt bra personer.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.