Gareth Bale inleder golfkarriär

Golf. Golf. Golf.

I den ordningen.

Den tidigare fotbollstjärnan Gareth Bale, 33, inleder en ny karriär.

Gareth Bale, 33, avslutade fotbollskarriären för två veckor sedan.

Nu meddelar walesaren att han kommer delta i golftävlingen AT&T Pebble Beach Pro-Am – där kändisar ställs mot proffs – på amerikanska PGA-touren i nästa vecka.

”Nu kör vi” skriver han i ett inlägg på Instagram.

Har hånats för sitt golfintresse

Golfsatsningen kommer inte som någon chock för de som följt Bale under hans tid i Real Madrid.

En del hävdar att han är en av de större i klubbens historia då han avgjort två Champions League-finaler. Andra hävdar att han spelade alldeles för mycket golf, mest var skadad och inte brydde sig om klubben på slutet.

– Bales prioriteringar är Wales, golf och sedan Real Madrid, uttryckte sig den tidigare Real Madrid-spelaren Pedja Mijatovic i oktober 2019.

Uppmärksammat firande

Ett utspel som Bale svarade på efter Wales avancemang till EM 2020. Tillsammans med lagkamraterna i landslaget firade de genom att hålla upp en flagga med orden ”Wales. Golf. Madrid. I den ordningen”.

I slutet av Real Madrid-sejouren lånades Bale ut till sin förra klubb Tottenham, där han firade sitt hattrick mot Sheffield United i maj 2021 med en golfsving.

Bale avslutade karriären med det amerikanska MLS-laget Los Angeles FC.

Köp vinterns prylar i Sportbladet Shop!

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.