Bröt sin egen regel för Kulusevski

Dejan Kulusevski har fått börja på bänken i Tottenhams tre senaste matcher.

Då bröt tränare Antonio Conte sin egen regel och förklarade beslutet för svensken.

– Att peta ”Deki” (Kulusevski) i tre raka matcher var, helt ärligt, tufft för mig, säger Antonio Conte enligt Football London.

Dejan Kulusevski har på de inledande sex matcherna i Premier League gjort två mål och en assist och varit en stark bidragande faktor till Tottenhams framfart.

Men efter en imponerande start har svensken fått nöta bänk mer och mer den senaste tiden till förmån för brassen Richarlison.

Bröt sin egen regel

Antonio Conte erkänner att svensken har varit svår peta – så svår att han var tvungen att bryta sin regel att inte förklara för spelarna varför de är utanför startelvan.

– Att peta ”Deki” (Kulusevski) i tre raka matcher var, helt ärligt, tufft för mig. Jag gillar inte att ge förklaringar till mina spelare eftersom jag i sådana fall skulle få prata med alla efter varje match, säger Conte enligt Football London.

En som har fått starta i stället för Kulusevski, trots dålig form, är sydkoreanen Son Heung-min.


Följ med Sportbladet på fotboll i London– läs mer HÄR


Kulusevski tillsammans med Richarlison.
Kulusevski tillsammans med Richarlison.

”Behöver känna mitt förtroende”

– Men efter att ha satt ”Deki” på bänken i tre matcher pratade jag med honom. Han förtjänar att få känna mitt förtroende och veta hur mycket jag tror på honom. Det var bara ett taktiskt beslut eftersom jag ville ha stark närvaro med tre forwards. Kulusevski är ingen forward, han är en ”tia”.

Trots den senaste tidens bänkningar menar Conte att den svenske landslagsmannen kommer att spela en stor roll för Tottenham den här säsongen.

– ”Deki” är en viktig spelare för mig och för laget. Han är i ett viktigt skede just nu eftersom han är stark fysiskt och spelar bra. Det här är hans första problem, men för mig är det ett bra problem även om det är ett svårt beslut att ta. Men det ska inte vara lätt att ta beslut.

Tottenham-tränaren Antonio Conte.
Tottenham-tränaren Antonio Conte.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.