”Han gillade inte det Zlatan gjorde”

Förre United-spelaren: Hoppas att han inte gör som Pogba nu

Foto: TT
Mikael Silvestre.
FOTBOLL

Förre Manchester United-spelaren Mikael Silvestre följer med oro landsmannen Anthony Martials förehavanden i United.

Nu uppmanar 39-åringen den unge talangen att inte ta något förhastat beslut gällande sin framtid.

– Jag hoppas att han har tålamod och inte gör som Pogba, säger Silvestre till TalkSport.

Förra året var Anthony Martial Manchester Uniteds bäste målskytt med 17 fullträffar. Den här säsongen har 21-åringen bara hittat nätet sex gånger och som följd varit petad i lagets tre senaste ligamatcher.

”Är en annan spelare i år”

– Han var deras skyttekung förra säsongen men i år är han en annan spelare. Han hade ett tufft EM med Frankrike, där han blev petad efter en dålig insats, och så måste du komma ihåg händelsen där han fick sitt nummer fråntaget så att Zlatan Ibrahimovic kunde välja det. Han gillade inte det, säger Mikael Silvestre till TalkSport enligt Sky Sports.

Silvestre spelade för United 1999–2008 och vann bland annat fem Premier League-titlar med klubben. Nu uppmanar den 39-årige fransmannen sin landsman att trots allt stanna i United.

”Kan lära av Ibrahimovic”

– Jag hoppas att han har tålamod och inte gör som Pogba som drog till Juventus. Han måste stanna och visa karaktär. Det handlar om att vara modig, hänga i och jobba hårdare. Precis som han gjort. Han kan lära av Ibrahimovic och Rooney eftersom de är killar som lyckats och vet vad som krävs för att vinna titlar. Det här är den bästa platsen för en ung spelare att utvecklas på.

Enligt Telegraph ska just Zlatan ha övertalat Martial att inte lämna United under januari-fönstret. Den 21-årige anfallstalangen har också själv, via Twitter, tillbakavisat nya uppgifter som påstått att han ser sin framtid i en annan klubb.

ARTIKELN HANDLAR OM