Hammarby IF Fotboll

KLART: Hammarby värvar Erkan Zengin och Nikola Djurdjic

avErik Karlsson

Med knappt tre veckor till den allsvenska premiären värvar Hammarby meriterat – två gånger om. 

I dag presenterade klubben både hemvändaren Erkan Zengin och tidigare MFF och Helsingborgsforwarden Nikola Djurdjic.

– Vi siktar på topp tre, det måste jag säga, säger Erkan Zengin.

Temperaturen höjs ytterligare inför den allsvenska premiären. Precis som rapporterats valde i dag Hammarby att presentera två profilstarka värvningar. 

Största namnet var givetvis hemvändande ex-landslagsmannen Erkan Zengin som tio år efter att han lämnade Stockholm för spel i olika turkiska klubbar nu är tillbaka i grönvitt. 

– Det känns faktiskt fantastiskt att vara här. Jag är i min bästa ålder, 32, och känner att jag kan ge mycket för Hammarby, säger Erkan Zengin som skrivit på till sista augusti i år:

– Sen är det upp till mig och klubben att prata vidare efter de här matcherna, säger Zengin.

Jesper Jansson:

– Vi sitter med en strategi och budget vi måste förhålla oss till, när möjligheten dök upp behövde vi vara kreativa och vi vet om Erkans ambitioner. Dyker det upp någonting och han vill ut en sväng till i utlandet är vi öppna för det.

”Alla har bjudit till”

Men, precis som Sportbladet kunnat rapportera, var alltså Zengin på plats på presskonferensen tillsammans med serbiska forwarden Nikola Djurdjic. 31-åringen slog igenom i norska Haugesund där han gjorde 46 mål på två och en halv säsong innan han lånades ut till Helsingborg, där Jesper Jansson var sportchef, och stänkte in tio mål på elva matcher. Efter en tur i Tyskland var han en del i Malmös lagbygge under en halv säsong 2015. 

Efter en misslyckad sejour i Randers, där Djurdjic bröt kontraktet förtid efter 3 mål på 26 matcher, är han nu alltså tillbaka i allsvenskan för att konkurrera om anfallsplatsen med främst Sander Svendsen och Pa Dibba. 

– Jag har haft mycket framgång i Sverige så jag hoppas det fortsätter. Jag är väldigt glad över att vara här, det kommer bli kul, säger Djurdjic.

Jesper Jansson var nöjd över sina värvningar:

– Med de här två spelarna in visar vi vad vi vill med klubben, säger han.

– Kvalitet kostar men jag tycker alla har bjudit till på ett bra sätt för att göra den bästa lösningen för Hammarby.

Foto: ANDREAS SANDSTR M / BILDBYR ÅN
ARTIKELN HANDLAR OM