”Förstatouch som en trampolin”

Usain Bolt rör upp känslor i A-League

avJonathan Nilsson

Usain Bolt hoppas fortfarande på ett kontrakt i den australiensiska högstaligan.

Nu sågas han av Andy Keogh, tidigare landslagsman i Irland och anfallare i Perth Glory.

– Det känns som en spark i ansiktet mot de professionella spelarna i ligan, säger han till irländsk radio.

Världens snabbaste man genom tiderna har lagt spikskorna på hyllan och satsar nu på en karriär som fotbollsproffs.

Den senaste tiden har Usain Bolt provspelat för Central Coast Mariners i den australiensiska högstaligan A-League.

”Känns som en spark i ansiktet”

Den jamaicanska stjärnans vara eller icke vara i A-League har gett ligan en hel del uppmärksamhet. Men att Bolt skulle tillföra något på fotbollsplanen är högst osannolikt – i alla fall enligt Andy Keogh.

Den landslagsmeriterade irländaren gör sin femte säsong i australiensiska Perth Glory och har inte mycket till övers för Bolts fotbollskunskaper.

– Om du frågar mig kommer han inte lyckas, säger han till det irländska radioprogrammet ”Off the Ball” enligt The Independent.

– Han har visat en del potential, men det känns som en spark i ansiktet mot de professionella spelarna i ligan. Av det jag har sett har han en förstatouch som en trampolin.

”Då bryr du dig inte om pengar”

Efter ha gjort två mål i en träningsmatch häromveckan ska 32-åringen ha erbjudits ett kontrakt av klubben. Lönen ska dock inte ha varit i närheten av vad Bolt anser sig vara värd.

– Han säger att han drömmer om att bli en professionell fotbollsspelare, samtidigt vill han ha X antal mycket pengar i lön. Men om du jagar en dröm bryr du dig inte om pengar, han säger verkligen emot sig själv där, fortsätter Keogh.

Keogh gjorde Perth Glorys enda mål i premiären av den australiensiska ligan som startade förra veckan.

Central Coast Mariners spelade 1–1 mot Brisbane och efter matchen var tränaren Mike Mulvey tveksam till att Bolt skulle ta en plats i laget.

– Man tittar på vårt anfall i dag och undrar om han verkligen skulle kunna gå in på någon av de positionerna, gör man inte?, sade han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Usain Bolt

Fotboll