Allsvenskan i fotboll

”Pensionera det för alltid kan man göra i hockey”

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

En ikon har tackar för sig. 

Nu pensionerar Hammarby Kennedy Bakircioglus nummer – men bara i tio år. 

– Pensionera det för alltid kanske man kan göra i hockey, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund. 

Hammarbys kanske störste spelare genom alla tider har tackat för sig. Mot Häcken hyllades Kennedy Bakircioglu enormt på Tele2 Arena. 

Innan matchen täckte ett jättetifo hela arenan och efter den fick Bakircioglu ta emot sång, tal och videohälsningar från bland annat Zlatan Ibrahimovic

Hammarbys sportchef Jesper Jansson avslöjade dessutom att klubben pensionerar Bakircioglus nummer tio, men bara i tio år. 

– Nummer tio i tio år. Det känns precis lagom. Han var väldigt nöjd med det också. Det är en hyllning till honom, men att pensionera det för alltid, det kanske man kan göra i hockey där man kör från 0-100, förklarar Hammarbys vd Henrik Kindlund.

”Sjukaste jag har sett”

Bakircioglu själv var tagen efter hyllningarna och stolt över att hans tröja pensioneras. 

– Det är helt fantastiskt, magiskt. Då har man gjort något som klubben och supportrarna uppskattar. Man har gjort ett bra jobb och vi har skapat fina minnen tillsammans från dag ett. För mig är det jättestort, jag blir väldigt glad och stolt över det. 

Vad har varit bäst med den här dagen?

– Allt. Det finns inget jag kan säga som har varit bättre än något annat. Från starten till slutet har varit så häftigt. Det här tifot var det sjukaste jag har sett, det var mäktigt.

”Får se om det blir Korpen”

Bakircioglu kommer nu att ta en paus från fotbollen efter säsongen, men han har redan planer på nya samarbeten med Hammarby.

– Jag kanske kommer att få någon funktion inom föreningen. Det är riktigt skönt på ett sätt att känna att jag aldrig mer ska ladda inför match, tänka på vad jag äter, vara borta från familjen. Nu kan jag slappna av, säger han.

Ska det bara bli skönt att sluta, eller blir det tufft också? 

– Så är det ju. Jag har hållit på med fotbollen i hela mitt liv, det kommer att vara svårt att sluta helt. Det kommer att kittlas lite här och där. Men någonstans kanske man håller igång på något sätt, sedan om det är Korpen eller vad det är får vi se. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Zlatan Ibrahimovic hyllar Kennedy Bakircioglu

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Zlatan Ibrahimovic

Jesper Jansson

Kennedy Bakircioglü

Hammarby IF Fotboll