Leicester City FC

Peter Shilton vittne till tragiska olyckan

Målvaktslegendaren:”Det var hemskt”

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha uppges ha varit ombord på den helikopter som kraschade utanför King Power Stadium i går.

Och förre engelske målvaktshjälten Peter Shilton blev vittne till olyckan.

”Jag är absolut förkrossad och i chock”, skriver Shilton på Twitter.

En dryg timme efter Leicesters 1–1-möte med West Ham i går kraschade en helikopter, tillhörande Leicester City-ägaren Vichai Srivaddhanaprabha, strax utanför King Power Stadium.

Helikoptern lyfte från själva gräsplanen runt 21.30 och kraschade bara minuter senare några hundra meter bort med en kraftig eldsvåda som följd.

Jag har pratat med King Power som kommer att komma med ett uttalande i morgon. LCFC:s ägare Vichai Srivaddhanaprabha var ombord på helikoptern till London som hade plats för åtta personer. Ett tekniskt fel vid start resulterade i en brand före den kraschade på parkeringen”, skrev BeIN Sports-journalisten Ben Jacobs, som var i kontakt med Srivaddhanaprabhas företag, på Twitter i går.

Shilton vittne: ”Det är hemskt”

Än så länge finns inga rapporter om några skadats i olyckan.

Men en som blev vittne till händelsen var förre engelske landslagsmålvakten Peter Shilton, 69, som fanns på plats på King Power Stadium med sin fru Stephanie.

Peter Shilton.

Och på vägen hem såg de helikoptern störta.

”Blev vittne till Leicester City-kraschen i går med min fru. Absolut förkrossad och i chock. Våra tankar och böner är med med alla inblandade och Leicester City”, skriver Peter Shilton på Twitter.

– Det hände just framför oss när vi skulle lämna arenan. Vi vet inte vad som hände, men det är hemskt. Just nu vill vi bara veta om alla är okej. Det är det viktigaste just nu, vi hoppas att alla är okej, säger Stephanie Shilton till Daily Mirror.

Under söndagsmorgonen har chockade Leicester-supportrar anlänt till King Power Stadium för att lägga blommor i anslutning till den plats där olyckan ägde rum.

Thailändaren Vichai Srivaddhanaprabha köpte klubben i augusti 2010 och Leicester vann överraskande Premier League 2015/16. Srivaddhanaprabha är miljardär, en av Thailands rikaste män samt ägare och grundare av företaget King Power Duty Free som hanterar tax free-butiker.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Bekräftat: Leicesters ägare död i helikopterkraschen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Leicester City FC

Premier League