Hagblom kvar på intensiven: ”En viss förbättring har skett”

FOTBOLL

Andersson tar över tillfälligt över – och Dotson blir sportchef

SUNDSVALL. Dagen efter den svåra trafikolyckan kommer lite lugnande besked om Gif Sundsvalls klubbdirektör Urban Hagblom, 45.

Han vårdas fortfarande på intensiven, men tillståndet är stabilt.

– En viss förbättring har skett, skriver klubbens läkare Ingmar Lundgren i ett pressmeddelande.

Giffarna hade kallat tilll presskonferens i dag, måndag, för att informera om läget för Urban Hagblom, klubbdirektören som var med om en svår bilolycka på annandagen.

Familjen Hagblom färdades på E4 vid Hudiksvall i en personbil då de kolliderade med en bil som körde rakt mot den mötande trafiken. Hans hustru och son skadades lindrigt, medan Urban Hagblom fördes till sjukhuset i Hudiksvall för internsivvård, skriver TT.

”Han är fortfarande kraftigt medvetandepåverkad men en viss förbättring har skett. Förutom en lättare ansiktsskada har man inte hittat någon mer skada.” skriver Lundgren i ett pressmeddelande.

Carl-Göran Andersson tar tills vidare över som t f klubbdirektör.

Dotson blir sportchef

Men på dagens presskonferens hade Giffarna ännu en nyhet att berätta.

Förre spelaren (han spelade för Giffarna mellan 2001-2004) Cain Dotson, 36, tar över som sportchef. Han har jobbat med nyförvärv under hösten, men tillträder nu officiellt som sportchef 1 januari.

– Klart att vi hade velat släppa det här under andra omständigheter, men nu är det som det är, säger Cain Dotson till sportbladet.se.

Den förre allsvenska stjärnan har på senare år varit en uppskattat expert i tv (Viasat).

Hur blir det med tv-jobbet nu?

– Min huvuduppgift är Gif Sundsvall. Sen får vi se vad det blir, säger Dotson lite svävande.

ARTIKELN HANDLAR OM