Magisk räddning räddade AIK-poäng

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

"Det svettigaste jag sett"

1 av 9 | Foto: Dulee Johnson i närkamp med Andrej Komac

Han har fått en hel del kritik efter ett par riktiga tavlor. Mot Djurgården bjöd Daniel Örlund på ett konstverk av annan art. Årets räddning.

– Det går inte att slå, säger AIK:s tränare Rikard Norling till Canal Plus.

Missarna mot Elfsborg och IFK Göteborg har stått AIK dyrt. Mot Djurgården tog Daniel Örlund revansch med tio minuter kvar att spela. I samma ögonblick räddade han också en poäng till AIK. Örlund förklarar själv.

– Det är Jonson som får på ett inlägg som blir överlångt. Jag får flytta över och får upp en hand. Jag har inte sett det så jag vet inte riktigt, säger Örlund till Canal Plus.

Andra hade lite mer att säga om räddningen som måste vara något av det svettigaste som synts i allsvenskan.

– Måste vara årets räddning. Det går inte att slås. Snacka om explosivitet, säger AIK-tränaren Rikard Norling till Canal Plus.

Enrico fick på en mycket bra nick och bollen var på väg in under ribban, men på något sätt fick AIK-målvakten upp en hand och lyckades peta bort bollen.

– Det är en fantastisk räddning. Det är bland det svettigaste jag har sett, säger Djurgårdens lagkapten Markus Johannesson.

Örlund besviken

Örlund var efter matchen trots allt besviken. AIK hade ledningen när målvakten inte kom fram på ett inlägg. Bollen gick till en Djurgårdsspelare som sköt mot det övergivna målet. Kenny Pavey räddade med armen och domaren Peter Fröjdfeldt dömde straff. En straff som Örlund gick åt rätt håll på, men ändå inte kunde nå.

– Rätt solklar hands på Kenny och en rätt så bra straff. Surt ändå när man går åt rätt håll, säger Örlund.

Till sist fick burväktaren dock det sista ordet.

– Ibland får man rädda en poäng och ibland ge bort en poäng. I dag får man rädda en poäng, konstaterar han.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.