”Hörde det knaka till”

FOTBOLL

MFF:s stjärnmittfältare bröt benet på träningen – missar hela vårsäsongen

Tre dagar före den allsvenska premiären har den notoriske guldkandidaten Malmö FF drabbats av ett rejält dråpslag. Lagets mittbacksgeneral Anders Andersson bröt under gårdagens träning benet och är borta under hela vårsäsongen.

– Det gjorde riktigt, riktigt ont och jag hörde hur något knakade till, säger en bedrövad Anders Andersson.

I duell med Safari

Det var under smålagsspelet på Malmö FF:s torsdagsträning som olyckan var framme.

–Jag kom in sent i en duell och träffar Behrangs (Safari) knä med mitt skenben. Jag blev direkt orolig och misstänkte att det kunde vara allvarligt när jag hade problem att stödja på benet efteråt, säger Anders Andersson.

Skadan är extra olycklig för den gamle Benficamittfältaren då han förra säsongen upplevde en ny vår som fotbollsspelare efter att ha flyttats ner i backlinjen. Under långa stunder var det Andersson som utgjorde tryggheten i ett annars bitvis svajigt MFF-försvar.

–Ja, det är klart att det här känns väldigt tungt efter den nytändning jag fick förra året.

Rehab väntar

När Sportbladet pratar med Anders Andersson har dock redan operation krishantering inletts i form av ett besök av en lagkamrat som vet hur det är att vara skadad.

–Niklas Skoog är här och tröstar mig, ha ha.

Den första prognosen säger att MFF-stjärnan kan slänga gipset om sex veckor och sen påbörja rehabträningen, men han är medveten om att det kan komma att ta längre tid än så.

Ser ljust på säsongen

Trots det personliga bakslaget ser Anders Andersson ljust på den kommande säsongen för laget som helhet.

–Det finns fullgoda ersättare för mig i truppen och vi känns mer lugna och harmoniska i år, säger han och pekar på Roland Nilssons inträde som tränare som en av orsakerna till den positiva känslan.

Får vi avslutningsvis be om ett tips inför premiären mot IFK Göteborg på måndag?

–Vi vinner med 1-0. Niklas Skoog gör målet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF