Mirakelräddade – i slutminuten

Gais bjöd Malmö på en poäng: Väldigt snöpligt

Höll i 92 minuter Gais hade tre poäng – tills det bjöd Malmö på ett friläge.
Höll i 92 minuter Gais hade tre poäng – tills det bjöd Malmö på ett friläge.

MALMÖ. Gais vann matchen – men förlorade segern.

– Det känns väldigt snöpligt och tungt, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Taktiken att såra MFF:s försvagade innermittfält fungerade perfekt men Gais har inte målskyttar för att utnyttja ett spelövertag.

På stopptid bjöd Gais Malmö på en poäng. Först med att ta en onödig frispark och sen en misslyckad utrusning med missad utboxning av Dime Jankulovski som bäddade för kalabaliken som slutade med att Edward Oferes stolpträff studsade via Andreas Tobiassons bak till 1–1.

Orättvist?

Egentligen inte.

– Ska man se på rena chanser är det rättvist att det blir oavgjort, säger Magnus Pehrsson.

Malmö skapade sina chanser med bra slagna hörnor och vid två tillfällen Jonatan Johanssons känsla för att komma till avslut i rätt lägen. Malmö kom till fler avslut men träffade bara två gånger på mål, plus två gånger i stolparna.

Dominerade mitten

Men laget som spelade fotboll var Gais med Prince Ikpe Ekong som stor dominant i mitten. Bollvinnare och motor i offensiven.

– Vi drog sönder deras mittfält med Wandersons löpningar. Robin Nilsson är mil ifrån Daniel Andersson, säger Magnus Pehrsson.

Utan Daniel Andersson och Labinot Harbuzi hade Malmö inget kreativt mittfältsspel. Jeffrey Aubynn hade dessutom en av sina dagar då han inte presterar överhuvudtaget.

– Vi gick ut och såg ut som om vi fortfarande var i Örebro och spelade. Rullade boll på ett sätt som kanske går an om man leder med ett par mål, säger tränaren Roland Nilsson.

Bjöd på friläget

Gabriel som fått vara kvar som mittback efter hans och Jimmy Dixons totalflopp mot Helsingborg bjöd Levon Pachajyan på friläget som gav Gais ledningen.

Förre Gaisspelaren Markus Halsti agerade betydligt säkrare mot sina gamla lagkamrater.

– Säg att jag var okej. Jag är inte helt nöjd eftersom jag missade en del passningar. Som försvarare var det dock en okej insats. Men jag kan bättre.

– Självklart kändes det lite konstigt när jag pratade med gamla lagkamrater före matchen. Under matchen tänker man inte på det. Då tänker man bara på matchen.

En match som Gais slarvade bort.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN