Ingen guldfrossa för Linköping

FOTBOLL

Linköping var tillbaka som vinnare i damallsvenskan efter OS-uppehållet. Jumbon Bälinge avfärdades enkelt med 4–0 på bortaplan, och Linköping ökade därmed avståndet från jagande Umeå till fem poäng, dock med en match mer spelad.

Foto: Caroline Seger.

Redan i sjätte minuten smällde det genom Kosovare Asllani, och sedan ramlade bollarna in i jämn takt för Linköping. Caroline Seger och Josefine Öqvist gjorde varsitt före paus, och Asllani fastställde slutresultatet en minut före slutet.

Söndagens andra match, mellan Hammarby och Kif Örebro, slutade oavgjort. Men det såg länge ut som att Örebro skulle kunna ta med sig samtliga poäng från besöket i Stockholm. Redan efter tre minuter gjorde Lena Andersson 1–0 för gästerna, ett resultat som stod sig ända till den 86:e minuten, då Sara Johansson fixade kvitteringen för hemmalaget.

En brasiliansk-japansk målsuccé tog Umeå IK vidare till semifinal i svenska cupen i fotboll. OS-spelaren Marta och Mami Yamaguchi, som snopen fick stanna kvar i Sverige, gjorde två mål vardera i Umeå IK:s 5–3-seger i Västerbottensderbyt i kvartsfinalen borta mot Sunnanå. Även Hanna Ljungberg såg till att få med sitt namn i målprotokollet.

Övriga tre kvartsfinaler spelas i september och oktober: KIF Örebro–Linköping, Göteborg–Malmö, Bälinge–Djurgården.

TT