”Jag har stor respekt för Djurgården”

FOTBOLL

Hamrén börjar få ordning på Rosenborg

Foto: Erik Hamrén kommer till Stockholm med sitt Rosenborg.

Den 1 juni tog Erik Hamrén över Rosenborg Ballklubb. Uppdraget: att göra laget till mästare igen. På vägen till toppen stöter laget nu på Djurgården i Uefacupkvalet.

– Personligen tycker jag att det ska bli väldigt kul att komma till Stockholm, säger Erik Hamrén till sportbladet.se.

Förra säsongen visade Rosenborg åter att man är en kraft att räkna med på den europeiska toppfotbollens största scen. Spanska Valencia, som lekt med Elfsborg i kvalet till Champions League, förlorade två matcher mot de norska mästarna. I ligaspelet gick det inte lika bra och Rosenborg har tagit sig till Uefacupkvalet genom avancemang i Intertotocupen.

På väg mot stabilitet

För tillfället ligger laget på sjätte plats i ligan. Erik Hamrén tycks dock börja få ordning på laget nu.

– Under juli månad har det varit hyfsat stabilt. Vi har visserligen bara spelat tre matcher i ligan, där har vi vunnit två och förlorat en. Men vi har också spelat fyra i Intertoto och där slog vi först Ekranas från Litauen och sedan mötte vi Nac Breda, som kom trea i holländska ligan förra året. Vi förlorade borta med 1–0, men vann hemma med 2–0. Vi har spelat sju matcher totalt i juli, vunnit fem och förlorat två, säger Hamrén.

Nu väntar Djurgården

Den svenske tränaren, som gjorde danska Alborg till mästare i Superligan, ska åter göra Rosenborg till mästare och gärna ett lag att frukta i Europa. En del arbete återstår innan han är där. Till att börja med ska han leda sitt lag förbi Djurgården.

– Rent personligt tycker jag att det ska bli väldigt kul att spela match mot Djurgården och att komma till Stockholm. Jag känner många i klubben. Bland annat Bosse Andersson (klubbdirektör) som jag hade som spelare och Markus Johannesson som jag hade i Örgryte, säger Hamrén.

RBK blir favoriter

Även om RBK knappast gått som tåget ser laget i dagsläget ut som stora favoriter mot ett Djurgården som inte glatt någon.

– Det där kan man aldrig veta i förväg. Ibland när det går dåligt så kan det vara skönt att få spela en cupmatch där man inte är favoriter. Jag har stor respekt för Djurgården och vi måste göra två bra matcher för att gå vidare, konstaterar Rosenborgs svenske tränare.