Allsvenskan i fotboll

Hoppas på vändning – när serien vänder

Av: 

Tobias Carlsson

FOTBOLL

För andra gången på en vecka möts Malmö och Kalmar i allsvenskan.

För Kalmars del finns hopp om en fortsättning på det fina spelet från vårsäsongen.

Malmö däremot kan bara hoppas att spelet vänder.

För Kalmar har vårsäsongen tuffat på utan några större hinder. Smålänningarna har uppenbarligen betalat för långtidsparkering i tabelltoppen och leder med fyra poäng före jagande Elfsborg.

För Malmö har det inte gått lika smärtfritt. Laget är 14 poäng bakom Kalmar på en sjundeplats och nu får de himmelsblå sätta hoppet till att spelet, precis som serien, vänder.

Till en början är MFF ute efter revansch mot Kalmar som vann med 3–2 i den senaste omgången.

– Vi har ju deras spel i färskt minne och har försökt fokusera på oss själva i stället. Vi får inte bli lika avvaktande som i inledningen senast då vi lät dem styra, säger Malmötränaren Roland Nilsson till sydsvenskan.se och syftar på den 3-0-ledning som Kalmar skaffade sig i första halvlek.

Utan skyttekungen

Kalmar kommer till Malmö Stadion utan sin skyttekung César Santin som spelade sin sista match i Kalmar senats lagen möttes. Dessutom är Henrik Rydström avstängd.

För Malmös del är det fortsatt tungt med alla skador och Roland Nilsson tvingas även lämna Jonathan Johansson vid sidan då han drog på sig ett rött kort senast.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Kalmar FF

Malmö FF