Robin Söder: Det var tydligen inte straff

FOTBOLL

Missnöjd målskytt

Robin Söders saga fortsätter, men IFK Göteborgs är all. Åtminstone i Europa.

– Det hade varit riktigt kul att få fortsätta det här, säger Söder till TV 6.

Han kan inte sluta göra mål, men Robin Söder var ingen lycklig målskytt efter IFK Göteborgs match borta mot Basel. Respasset ur Champions League-kvalet var tungt att bära för den 17-årige succéanfallaren.

– Det känns inte alls bra. Tråkigt att åka på förlusten i dag också. Det är svårt att veta vad man ska säga, säger han till TV 6.

Trodde på avancemang

Han kom loss i början av den andra halvleken på en passning av Thomas Olsson och satte 2–1. Då såg det riktigt bra ut för Blåvitt.

– Det var ju ändå nästan 40 minuter kvar så det var väl att det blir ett helvete., men det kändes ändå som om vi skulle greja det. Men tyvärr gjorde vi inte det, säger han.

IFK Göteborg orkade inte riktigt stå emot och Basel kunde vända. Inte minst tack vare en straff som lär diskuteras mycket.

– Jag har inte sett straffen, men det var tydligen inte straff. Så det är väl en grej också och jag tycker att alla gör det väldigt bra, säger Söder när han försöker förklara förlusten.

Kan göra mål i Europa

Nu är äventyret i Europa över och det har varit ett riktigt äventyr. Inte minst för Söder som nu visade att han kan göra mål mot riktigt bra motståndare också.

– Det är väl jättekul att få vara med om alltihop. Det hade varit riktigt kul att få fortsätta det här, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM