Eriksson jagas av allsvenska klubbar

Publicerad:
Uppdaterad:

Han slog igenom med dunder och brak i AIK för fyra år sedan. Nu kan Andreas Eriksson, 26, vara på väg tillbaka till allsvenskan. Enligt vad sportbladet.se erfar är flera toppklubbar intresserade av den offensive mittfältaren, bland andra Hammarby och Kalmar FF.

– Det är kul att klubbar är intresserade, säger Eriksson till sportbladet.se.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Sirius Andreas Eriksson.

Med en klackspark i mål i sin debut på Råsunda mot GIF Sundsvall gick Andreas Eriksson från okänt nyförvärv till en av allsvenskans hetaste spelare i den svartgula tröjan. Men Eriksson kom knappast till AIK i rätt tid. Klubben hade stora problem och det året åkte laget ur allsvenskan. Den tekniske mittfältaren hade dessutom stora problem med skador. Redan i matchen efter succén blev han knäskadad. Året efter i superettan blev inte mycket bättre och Eriksson lämnade AIK för Väsby United. Nu kan det bli högsta serien igen.

– Det är klart att man är sugen på att spela i allsvenskan igen. Vi får se vad som händer, men ingenting är bestämt ännu, säger han.

Ville inte sälja

Han hamnade så småningom i Sirius och har där växt ut till en nyckelspelare. Inför den här säsongen var flera klubbar intresserade, men Sirius ville inte sälja och Eriksson var inte så sugen på att flytta.

– Jag trodde att vi skulle ha ett bättre år i Sirius. Förra året var ju jättebra för mig och för laget. Men i år har det varit en del smågrejer. Jag har haft lite problem med lårets baksida och eftersom laget har gått dåligt har man velat komma tillbaka och hjälpa till, säger Eriksson.

Nu sitter dock Eriksson på ett utgående kontrakt och han har fortfarande gott om ögon på sig. Enligt vad sportbladet.se erfar är flera allsvenska klubbar intresserade av 26-åringen. Bland annat Hammarby och Kalmar FF där han ses som en potentiell ersättare till Petter Andersson och Viktor Elm.

”Säsongen är inte över”

– Det var ju trevliga nyheter (skratt). Nej, jag vet att det finns intresserade klubbar, men jag lämnar det där till Innocent (Okeke, agent) så att man inte säger för mycket eller för lite, säger Eriksson.

– Det finns klubbar som är intresserade, men mer än så kan jag inte säga. Säsongen är inte över ännu, men när den är det ska vi sätta oss ner och titta på olika alternativ, säger Okeke till sportbladet.se.

I år har Eriksson stått för två mål och fyra assist i Sirius. Nu blir det inga fler matcher. Sirius möter redan för allsvenskan kvalificerade Örgryte i morgon, men Eriksson är förkyld och missar matchen. Kanske får han chansen att möta laget nästa år. I allsvenskan.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN