Norrköping förlänger med skadade duon

Foto: David Mitov Nilsson (till vänster) och Nikola Tkalcic.
FOTBOLL

Skadade i stort sett hela säsongen.

Nu får guldduon David Mitov Nilsson och Nikola Tkalcic förlängda kontrakt av IFK Norrköping.

– Det är viktigt att ta ansvar som klubb, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Det är på dagen ett år sedan IFK Norrköping tog SM-guld.

Två nyckelspelare då, David Mitov Nilsson och Nikola Tkalcic, har dock inte fått den säsong de hoppats på i år.
Målvakten och mittfältaren har spenderat större delen av tiden borta med skador, men kan räkna med spel i klubben framför.
Båda hade utgående kontrakt som nu förlängs.

– När spelare hamnar i den här typen av situation med utgående kontrakt så är det viktigt att ta ansvar som klubb, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Nikola är en spelare som över tid har presterat väldigt bra och kanske nådde sin topp vid skadetillfället – och det råder ingen som helst tvekan om Davids kvalitéer som målvakt.

”Var verkligen ledsamt”

Nikola Tkalcic har varit i IFK Norrköping sedan 2011, hans kontrakt förlängs över nästa år.

Kroaten har varit korsbandsskadad sedan i maj.

– Värsta möjliga tajming – jag var i min bästa form på de senaste åren så det var verkligen ledsamt. Målsättningen är självklart att komma tillbaka till den nivån så snabbt som möjligt. Rehaben har gått bra och det känns som att jag är förbi den tråkiga delen. Jag trodde aldrig att jag skulle vara så glad över att få springa igen, säger han.

”Fantastiskt skönt”

Mitov Nilssons knä gick sönder redan i den femte omgången av allsvenskan och gjorde sitt sista ingrepp i skadan förra veckan. Hans kontrakt är förlängt över tre säsonger.

 –Det känns jättebra – jäkligt kul så här på årsdagen av guldet i Malmö. En fantastiskt skön känsla att det är klart, säger han.

Han siktar på att vara tillbaka i början av 2017.

– Jag vill inte stressa någonting även om skadan är läkt nu. Jag kommer sikta på att vara 100 procent när vi drar igång i januari och ska göra allt som krävs nu i november och december för att det ska ske. Jag längtar efter att vara ute på planen och spela med grabbarna, säger han.