Janne Andersson: ”Jag har större krav”

1 av 2
FOTBOLL

Förbundskapten Janne Andersson är glad för poängen.

Men inte nöjd med Blågults spel.

– Jag har större krav på vårt egna spel, vi ska kunna äga boll lite mer, säger Andersson.

Premiären var tuff. Det holländska landslaget dominerade bollinnehavet, skapade många målchanser och Sverige räddades flera gånger av storspelande Robin Olsen.

Men nye förbundskaptenen Janne Andersson var inte förvånad.

– Jag visste att Holland är ett bra landslag. När man möter lag som har stor individuell skicklighet och fart och teknik som de har måste man lösa de här knutarna, annars hamnar man i ett ohälsosamt läge och det gjorde vi för ofta i dag, säger han.

’Mycket att jobba på’

Trots Hollands dominans blev det ändå en svensk poäng i Anderssons premiär, den första kvalmatchen inför VM i Ryssland 2018.

– Det jag förväntade mig av den här matchen var att vi skulle visa en gemensam attityd och kämpaglöd, stå upp som ett lag, och det tycker jag att jag fick se från första till sista minut. Det är jag jätteglad för och det är något att bygga vidare på. Om vi ser matchen ur ett fotbollmässigt perspektiv finns det mycket att jobba på, det finns väldigt mycket att jobba på, säger förbundskaptenen och fortsätter.

– När vi möter ett lag som Holland –  ett väldigt skickligt lag med många skickliga fotbollsspelare – och vi är i en fas med många nya spelare så vi ska vara nöjda med en poäng. Det är en godkänd start på kvalspelet.

53-åringen, som endast har gjort några träningar tillsammans med spelarna, är lättad över att han gjort sitt första framträdande vid svenska fotbollslandslagets bänk.

’Bra att ha avklarat’

– Det är märkligt, jag har själv funderat mycket kring hur det skulle vara. Men det var som en match. Man går in i rollen liksom. När man står på träning är man tränare och när det är match som är man matchtränare. Då tänker man inte på om det är mycket eller lite folk, eller matchens dignitet. Det är bra att ha det avklarat på något sätt.

Bildspel: Pontus Orre