Kickar ut anfallaren från landslagstrupp

FOTBOLL

Bundesligastjärnan Max Kruse ”tappade först bort” 700 000 kronor i kontanter under en utekväll, sen fick han en tillrättvisning av klubben för att han åt för mycket nutella och i helgen hamnade han i bråk med en journalist under sin födelsedagsfest.

Summan av den skandalraden: Joachim Löw kastar ut Wolfsburganfallaren ur veckans landslagstrupp.

Att säga att den tyske landslagsanfallaren Max Kruse haft en tung mars månad är ingen överdrift. Det är bara två veckor sedan storyn om att han tappat bort 700 000 kronor i kontanter under en sen natt i Berlin läckt ut.

Sedan dess har det fortsatt att gå utför. Förra veckan kallades Kruse in till Wolfsburgs tränare Dieter Hacker och sportchefen Klaus Allofs. De gav anfallaren en tillrättavisning – för hans nutellaätande. Kruse äter det populära nougatpålägget i sådana mängder att klubben menade att det kunde påverka hans prestation.

”Max behöver justera vissa saker”

– Målet är att stötta våra spelare så de kan prestera optimala insatser. Max behöver justera vissa saker, konstaterade Klaus Allofs.

Men uppförsbacken bara fortsatte när Max Kruse i helgen skulle fira sin 28:e födelsedag på en nattklubb. Han hamnade i bråk med en person, som visade sig jobba på tyska tidningen Bild, för att denne ville ta bilder under firandet.

Något som givetvis fick spridning.

Rapporteringen om den senaste incidenten fick också bägaren att rinna över för tyske förbundskaptenen Joachim Löw. I dag sparkade han, enligt AP, Kruse ur truppen till veckans landskamper mot England och Italien.

I ett pressmeddelande säger Löw att Kruse upprepade gånger agerat oprofessionellt.

– Jag har tydligt talat om för Max Kruse vad jag förväntar mig av honom på och utanför banan. Jag vill ha spelare som fokuserar på fotboll och EM även mellan matcherna, säger Joachim Löw.

ARTIKELN HANDLAR OM