Sverige i fotbolls-EM 2016

”Spelarna fick röka och dricka alkohol”

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

Belgiens förbundskapten om EM: ”Drack framför mig”

Belgien floppade i fotbolls-EM.

Nu avslöjar sparkade förbundskaptenen Marc Wilmots spelarnas fria tyglar utanför planen som en av anledningarna till besvikelsen.

– Jag såg hellre att de drack framför mig än smög med det. Samma sak med rökning, säger Wilmots.

Belgien var på förhand utmålade som en av favoriterna till guldet i fotbolls-EM i somras.

Men Sveriges gruppmotståndare föll redan i kvartsfinalen mot Wales och såväl under som efter mästerskapet bekräftade målvakten Thibaut Courtois en spricka med förbundskaptenen Marc Wilmots.

– Om tränaren borde avgå? Det får han bestämma själv, sa målvakten efter förlusten mot Wales.

”Fick röka fritt”

Förbundskapten Wilmots fick senare sparken och nu, mer än två månader efter EM, berättar Wilmots att allt inte klickade helt.

På grund av svårigheter att hantera den belgiska spelartruppen var såväl rökning som en viss mängd alkohol tillåtet under mästerskapet.

– Det enda vi kom överens om var ingen alkohol eller öl innan en match. Ett glas rödvin var okej, men inte mer än så. Jag såg hellre att de drack framför mig än smög med det. Samma sak med rökning, säger Wilmots i en intervju med belgiska tv-kanalen VTM, enligt Gazzetta dello Sport.

Och mittfältaren Radja Nainggola – som satte det avgörande målet mot Sverige – var en av spelarna som utnyttjade de fria tyglarna till sitt rökande.

– Han fick tillåtelse att röka cigaretter fritt. Jag uppskattade att han inte gick bakom min rygg genom att till exempel försöka smygröka på sitt hotellrum och starta ett brandlarm. Det hade bara kostat förbundet mer pengar.

Fick sparken – firade med champagne

Wilmots medger att situationen till slut blev ohållbar och att de uteblivna reglerna gjorde att han till slut ville lämna landslaget.

– Jag hade bestämt mig för att lämna oavsett. När det stod klart att min tid med Belgiens landslag var över så firade jag och min fru med champagne. Belgiens fotbollförbund var amatörmässiga, dundrar Wilmots.

Belgiens landslag tränas numera av förre Evertontränaren Roberto Martinez.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Bank: Att titta på Belgien är frustrerande

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Sverige i fotbolls-EM 2016

Thibaut Courtois

Fotbolls-EM 2016

Belgiens herrlandslag i fotboll

Herrlandslaget i fotboll

Fotbolls-EM