”Blåvitt säljer Engvall – för 20 miljoner”

FOTBOLL

Mats Gren: Vi är nöjda med affären

GÖTEBORG. IFK Göteborg säljer Gustav Engvall till Championshipklubben Bristol City för, enligt uppgifter till Sportbladet, nära 20 miljoner kronor.

– Vi är nöjda med affären. Det är allt jag kan säga, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

Det var efter söndagens match mot Helsingborg som Fotbollskanalen skrev om att Bristol City var intresserade av IFK Göteborgs och U21-landslagets anfallare.

Under tisdagen avslöjade GT att Engvall var i England med sin agent Per Jonsson för att göra klart de sista delarna i en övergång.

Gustav Engvalls kontrakt med IFK Göteborg går ut sista december nästa år och hittills har inte Blåvitt och Engvall kommit överens om någon kontraktsförlängning.

Prislapp: nära 20 miljoner

Enligt uppgifter till Sportbladet får IFK Göteborg bra betalt för 21-åringen. Bristol City betalar nära 20 miljoner kronor för Engvall och sedan finns det dessutom sedvanliga klausuler med extra bonusar efter spelade matcher, vid avancemang till Premier League och vid en vidareförsäljning.

– Jag kan inte kommentera dina siffror. Vi är nöjda med affären, så långt kan jag sträcka mig att säga, svarar Mats Gren, IFK Göteborgs sportchef till Sportbladet.

Vad innebär det konkret för er ekonomi som är ansträngd?

– Redan innan försäljningen av Gustav har vi varit på rätt väg. Vi har börjat strukturera om, men den här transfern gör att det blir ett bra år ekonomiskt, säger Gren.

Är IFK Göteborgs ekonomi helt i balans?

– Från och med 2018 ska den vara det. Då ska vi ha rättat till de obalanser som funnits i driften och då ska vi vara betydligt, betydligt mindre beroende av spelarförsäljningar eller eventuellt Europaspel, säger Gren.

– Men det handlar inte bara om att vi skurit ned på kostnaderna då utan även att vi ser till att öka våra intäkter inom andra områden.

Sportbladet har sökt Gustav Engvall och hans agent Per Jonsson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM