Premier League 2015/2016

Niva: ”Han är Arsenals drömvärvning”

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Två specialprogram om Premier League

Kalle Karlsson och Erik Niva diskuterar Leicesters framgångar med programledaren Patrik Syk.
Kalle Karlsson och Erik Niva diskuterar Leicesters framgångar med programledaren Patrik Syk.

I en del av Sportbladets Premier League-satsning presenteras ett 50 minuters långt avsnitt som enbart behandlar Arsenal.

Erik Niva, Kalle Karlsson och Patrik Syk diskuterar klubbens insats den gångna säsongen, Wengers framtid och mycket, mycket mer.

  För att se hela avsnittet om Arsenal klicka här! (OBS! Kräver Plus Premium)

  Klicka här för att se avsnittet om Leicester!

Med säsongsavslutningen av Premier League runt hörnet presenterar Sportbladet specialprogram om ett antal utvalda lag. I varje enskilt avsnitt fokuserar Erik Niva, Kalle Karlsson och Patrik Syk på ett specifikt lag, vilket de diskuterar om i 50 minuter. Avsnittet om Arsenal behandlar bland annat det faktum att de inte nådde fram till titeln i år heller, Arsène Wengers vara eller inte vara, säsongens värvningar och ger dessutom en tillbakablick till dåtiden och en titt in i framtiden.

”Kommer förbättra dem avsevärt”

I en säsong där Arsenal sågs som en av favoriterna gick de än en gång miste om ligatiteln. Erik Niva pekar på vad det beror på.

– Kärnan i laget är inte stark nog. Man kan absolut peka på Cech, man kan diskutera Özil, man kan diskutera Sanchez och säga: ”Ja, har de verkligen fått ut så mycket av sina spetsvärvningar som de hoppats?” Jag tycker inte det är det huvudsakliga problemet, utan jag tycker ryggraden är för svag, att kärnan är för mjuk, att det inte finns en stomme att utgå från.

Kalle Karlsson menar att det är dags att Arsène Wenger lämnar klubben.

– Jag tror att en ny tränare som får komma in och ser på det med nya ögon, och dessutom använder den budgeten som finns för att förstärka truppen, då tror jag det kommer att förbättra dem avsevärt.

”Skulle få klubben att andas optimism”

På frågan om drömvärvningen ges ett oväntat svar.

– Ska jag säga ett namn som skulle förstärka Arsenal på ett högst markant sätt, nån som skulle positionera Arsenal på ett sätt som gjorde deras anhängare väldigt nöjda och som skulle få klubben att andas optimism och konkurrenskraft igen: Toby Alderweireld, säger Erik Niva.

För att se hela avsnittet om Arsenal klicka här! (OBS! Kräver Plus Premium)

Klicka här för att se avsnittet om Leicester!

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League 2015/2016

Arsène Wenger

Erik Niva

Toby Alderweireld

Arsenal FC

Premier League