”Skriker sig till det röda kortet”

avJohan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Nilsson till attack mot Åhman Persson efter utvisningen

Lasse Nilsson fick rött kort efter 69 minuter.

Då sågar Elfsborgsanfallaren både domaren och ”offret” Robert Åhman Persson.

– Han har en förmåga att dela ut en massa smällar men är väldigt duktig på att rulla och gorma och skrika efteråt, säger Nilsson till C More.

På söndagen fick vi ännu ett direktrött kort i allsvenskan som blev omdiskuterat.

Elfsborgs anfallare Lasse Nilsson blev utvisad i den 69:e minuten efter att kastat sig in i en situation på Örebros planhalva där Robert Åhman Persson var på väg att rulla hem bollen till målvakten. 

Varken C Mores experter Jon Persson och Anders Andersson eller Elfsborgs tränare Magnus Haglund tyckte att domaren Martin Strömbergsson valde rätt färg på kortet.

”Jävligt svagt”

– Jag tycker det är väldigt hårt dömt. Det är en typisk gult-kort-situation, säger Haglund till C More.

Huvudpersonen Lasse Nilsson var ännu hårdare och gick till attack mot både domaren och Åhman Persson efter matchen.

– Jag tacklar inte utan slänger mig vid hans sida för att täcka ett tillbakaspel. Det är möjligt att han får en liten touch efteråt av min fot på hans häl. Jag tycker att det är jävligt svagt av Strömbergsson att gå på reaktioner efteråt. Det känns som att de skriker sig till det röda kortet, säger Nilsson till C More.

Gjorde filmningsgest

– Sen är det en karaktärsgrej också. Jag borde ha koll på att Åhman Persson har en förmåga att dela ut en massa smällar men är väldigt duktig på att rulla och gorma och skrika efteråt.

Nilsson gjorde en filmningsgest när han gick av planen.

– Jag tycker det är en otroligt överdriven reaktion av honom. Men det är möjligt man hade gjort likadant själv, säger Nilsson, som ändå var lite ångerfull.

– Jag får skylla mig själv också. Jag borde kanske inte ha gått in så hårt och satt mig och laget i den situationen, säger han till C More.

Elfsborg förlorade sedan matchen på ÖSK:s 1-0-mål i den 95:e minuten.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM