”Antar att det är det Zlatan är ute efter”

avPatrik Brenning

Datumet för rättegången klart: Kan känna sympati för honom

Foto: AP

Den 19 december klockan 13:00 inleds rättegången efter Zlatan Ibrahimovics anmälan mot friidrottsprofilen Ulf Karlsson.

Fotbollsstjärnan menar att Karlsson felaktigt pekat ut honom som dopad.

– Det blir ett brottmål. Jag antar att det är det som de är ute efter, säger Ulf Karlssons advokat Johan Eriksson till Expressen.

Zlatan Ibrahimovic har stämt friidrottsprofilen Ulf Karlsson för förtal efter den före detta förbundskaptenens uppmärksammade uttalanden om Juventus, dopning och Zlatan. Kort efteråt skrev Karlsson ett brev och bad om ursäkt.

Ska inte höras själv

Nu står det klart att rättegången inleds den 19 december klockan 13:00 i Karlstad Tingsrätt. Zlatan Ibrahimovic kommer dock, som tidigare annonserats, inte att närvara.

– Det blir ju lite annorlunda eftersom Zlatan inte ska höras själv. Det blir nästan en rättens granskning av ett filmmaterial och sedan ska en journalist höras. Men det som rätten kan pröva är det som finns inspelat, säger Ulf Karlssons advokat Johan Eriksson till Expressen.

”Väldigt tråkig sak för honom”

Zlatan har inte heller krävt något skadestånd.

– Nä, vi har inte hört något från dem. Han har inte begärt något skadestånd. Det blir ett brottmål. Jag antar att det är det som de är ute efter.

Eriksson säger att Ulf Karlsson förnekar brott då han aldrig haft för avsikt att peka ut Ibrahimovic som dopad. Advokaten medger samtidigt att han känner sympati för Zlatan.

– Det är en väldigt tråkig sak för honom, det är ingen rolig sak att bli utpekad.

ARTIKELN HANDLAR OM