Suarez: ”Sämre än en huligan”

FOTBOLL

Luis Suarez till attack mot Fifa efter avstängningen

Foto: Luis Suarez.

Luis Suarez är först nu, två år senare, tillbaka i landslagsspel igen.

Och nu rasar han mot Fifas straff för bitattacken under VM 2014.

– Det var nästan värre än att jag hade missat ett dopningstest, säger Suarez.

Under VM 2014 svarade Luis Suarez för hela turneringens kanske mest uppmärksammade situation när han bet italienske mittbacken Giorgio Chiellini.

Suarez stängdes av från all fotboll under fyra månader och utöver det även nio officiella tävlingsmatcher för sitt Uruguay.

”Värre än en dopad”

Inte förrän nu, nästan två år senare, är Suarez tillgänglig att spela tävlingsmatcher för nationen igen.

Och nu rasar han mot det straff Fifa gav honom 2014.

– Det var som att tiden stod stilla utan att jag kunde gå till jobbet, oförmögen att spela och allt som avstängningen lämnade mig med. Allt gjorde mig väldigt ledsen och det var plågsamt att bara få titta på, säger Luis Suarez i en intervju med uruguayanska El Observador.

29-årige Suarez fick inte delta i någon fotbollsrelaterad aktivitet överhuvudtaget, varken idrottsligt eller administrativt, i hela världen under fyra månader och fick inte heller besöka någon någon fotbollsarena.

– Jag behandlades sämre än en huligan. Jag förbjöds att gå på fotbollsmatcher, fick inte träna och ja, jag gjorde ett misstag som var fel, men det här var nästan inte ens meningsfullt och något jag inte förstår. Det var nästan värre än att jag hade missat ett dopningstest, säger Barçastjärnan.

Uttagen igen

Suarez är uttagen i den uruguayanska truppen och väntas spela i mötena med Brasilien (25 mars) och Peru (29 mars).

– Det är något som jag sett fram emot under en längre tid, men det kommer att bli svårt att kontrollera de känslorna som kommer uppstå. Det kommer att bli komplicerat, men jag kommer försöka njuta, säger Suarez.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fifa

Uruguay