Mellberg såg rött efter utspel mot tränare

avEmelie Fredriksson

"Sätt dig ner och lär dig svenska, din lille skit!".

Orden är, enligt Södermanlands Nyheter, Olof Mellbergs och ska ha riktats mot motståndartränaren i Nyköping, amerikanen Brian Clarhaut.

BP-tränaren visades upp på läktaren för utspelet.

Foto: BILDBYRÅN
Mellberg.

Olof Mellberg är på väg att leda Brommapojkarna tillbaka till superettan under sin första säsong på tränarposten.

Den före detta landslagsbacken är temperamentsfull på bänken – och när laget i dag var på väg att tappa viktiga poäng mot Nyköping ska det ha brustit för Mellberg.

39-åringen hamnade, enligt Södermanlands Nyheter, i en hetsig ordväxling med den amerikanske motståndartränaren i Nyköping, Brian Clarhaut.

Enligt lokaltidningen skrek BP-tränaren:

"Sätt dig ner och lär dig svenska" och efter en stund fyllde han i "din lille skit!" till Clarhaut som också ska ha varit hetsig.

Fick rött kort

Då, i slutminuterna, skickades Mellberg upp på läktaren. På tilläggstid fixade laget sedan en viktig 1-0-seger.

BP nämner i sin matchtext på hemsidan incidenten såhär:

"Olof Mellberg som blev uppvisad på läktaren i matchens slutskede efter en het diskussion med Nyköpings-bänken om en straffsituation[...]".

Det betyder att han troligen inte får leda laget mot Vasalund i sista omgången av division 1 norra. Om serietvåan Vasalund vinner sin match mot Västerås imorgon blir nästa helgs möte direkt avgörande då BP och Vasalund i så fall står på samma poäng.

Ettan i ligan avancerar till superettan medan tvåan får kvala.

Fotnot: I en första version skrev Sportbladet att Mellbergs citat löd: "Sätt dig ner och lär dig svenska, din lilla jävla pajas". Södermanlands Nyheter har nu korrigerat det till "Sätt dig ner och lär dig svenska, din lille skit!".

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan