Herrlandslaget i fotboll

”Ringdes nog 200 samtal på dagen”

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

Efter stora kaoset: ”Fotbollsvärlden behövde det här”

Donald Trump segrade under valvakan.

Karlbergs BK och IFK Luleå blev vinnarna under, den minst sagt oväntade, kvalvakan som höll tiotusentals människor vakna för att se ett kvalmöte till division 1 i natt.

– Världen behövde något att enas kring och det blev ett kvalmöte till division 1, säger Karlbergstränaren Kalle Karlsson.

Kalle Karlsson är tränare för Karlbergs BK.
Kalle Karlsson är tränare för Karlbergs BK.

I tisdags var det valvaka i Sverige där Donald Trump gick segrande ur det amerikanska presidentvalet.

Och i går hölls fotbolls-Sverige vakna av kvalvakan.

Kvalmötet mellan division 2-laget Karlbergs BK och division 1-motståndaren IFK Luleå fick oväntat intresse från tiotusentals personer på sociala medier och höll till och med svenska landslagsspelare som Oscar Wendt, Pontus Jansson, Ola Toivonen och John Guidetti vakna i Paris i natt.

”Kan inte sova i Paris, det är för spännande”, skrev John Guidetti.

”Jag vägrar sova förrän denna matchen är över!”, skrev Pontus Jansson.

”Ringdes 200 samtal”

Nu berättar Karlbergstränaren, tillika Sportbladets Premier League-expert, Kalle Karlsson om turerna som tillslut fick tiotusentals att följa ett möte mellan ett division 2- och division 1-lag.

– Det ringdes nog 200 samtal bara under dagen i går för att få tag i en plan och flytta matchen till Bosön. Alla vet ju hur svårt det är att få tag i en plantid i Stockholm, men det här var helt sjukt, säger Karlsson till Sportbladet.

Den tänkta spelplanen Stadshagen (med matchstart 19.00) var ospelbar på grund av all snö. I stället flyttades matchen till Skytteholm, med matchstart 21.15, för att kunna spela på konstgräs.

Men när snön skulle skottas bort från planen gick gräset sönder på A-planen och i stället var det tänkt att spela matchen på Skytteholms B-plan.

”Vi fick skriva historia”

Men även den idén skrotades och till slut blev matchplatsen Bosöns inomhushall efter att Djursholm gett upp sin träningstid.

Starttid? 00.20 – efter att Luleå stått stilla med sin buss i fem timmar (!).

– Spelarna var väl lite inne på att skjuta upp matchen först. Men det blev nog lite grupptryck. Grabbarna satt så klart och följde det här på Twitter via sina telefoner och märkte att det blev en så stor grej. Jag märkte inget personligen, men det är klart att det påverkade dem och att de ville spela matchen, säger Karlsson.

Kvalmatchen kom till slut igång och slutade 2–2 efter att gästande Luleå kvitterat i slutet.

Kalle Karlsson har dock svårt att ta in den virala succén som kvalmötet blivit.

– Jag är förvånad över det stora intresset. Fotbollsvärlden behövde väl något att enas kring efter valvakan och det blev ett kvalmöte till division 1. Matchen blev vad det blev, men vi fick i alla fall skriva historia.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska panelen: ”Guidetti till AIK – grattis allsvenskan!”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Oscar Wendt

John Guidetti

Ola Toivonen

Division 1 fotboll

Division 2 fotboll