”Det värmer i hjärtat något fruktansvärt”

FOTBOLL

Simon Tibbling var tillbaka på Stockholms Stadion för första gången sedan flytten

Simon Tibbling debuterade, gjorde sitt första allsvenska mål och tog avsked av Djurgården på Stockholms Stadion.

I kväll var han tillbaka och fick stående ovationer av Djurgårdspubliken.

– Det blir mycket känslor, säger Tibbling till Sportbladet efter matchen.

Foto: Rasmus Senator
Simon Tibbling.

I januari 2015 lämnade Simon Tibbling Djurgårdens IF för Holland och FC Groningen. I dag var 21-åringen för första gången tillbaka på Stockholms Stadion.

Redan innan matchen fick Tibbling stående ovationer från hemmapubliken och från läktarna skanderades hans namn om och om igen.

– Det är otroligt, få förunnat. Det värmer i hjärtat något fruktansvärt. Det är stort för en, svårt att förklara. Man blir ju jättepåverkad och rörd, säger Tibbling.

"Speciellt att vara tillbaka"

Tibbling började från start och blev sedan, tillsammans med resterande av Groningens startelvan, utbytt i halvtid. Från avbytarbänken fick han sedan se Groningen vinna med 1-0 efter att ha avgjort i slutskedet av matchen.

Att matchen spelades just på Stadion väckte många minnen för 21-åringen från Stockholm.

– Det betyder väldig mycket för mig eftersom jag har varit här i flera år. De stora minen i Djurgården har ju härifrån så det är klart det är speciellt att vara tillbaka på Stadion, säger Tibbling.

Fick en jubileumströja

Strax innan matchen fick Tibbling motta en tavla av Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. En inramad jubileumströja som hemmalaget spelade med i kvällens match.

– Den ska upp på väggen. Mitt stora problem är hur jag ska få ner den till Holland, men det fixar jag, säger Tibbling och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM