Här är försvunna fotbollsprofilen

FOTBOLL

Svenska klubben: Var spelar han sa du?

Peiman Eliassi kom inte tillbaka till Ljungskile som planerat från semestern i Kurdistan.

Nu cirkulerar istället bilder på hur Superettan-profilen spelar organiserad fotboll med Zeravani SC i Iraks andraliga.

– Det är ingenting vi känner till eller har godkänt, säger klubbdirektören Mats Andersson till Sportbladet.

Foto: Peiman Eliassi tillhör Ljungskile.

I mitten av januari ville tränaren Jonas Olsson ha tillbaka Peiman Eliassi från ledigheten 27-åringen valt att spendera i Kurdistan. Men med hänvisning till ”familjeskäl” har profilen dröjt kvar utomlands.

– Jag ville ha honom här tidigare men respekterar samtidigt att han vill hälsa på släkt och vänner i ett område som inte är helt stabilt. Jag förstår att klubben gett honom den möjligheten med tanke på hur världen ser ut. Sedan har det blivit lite längre än vad som vore optimalt för alla parter, även för Peiman själv, säger Ljungskiles tränare Jonas Olsson.

”Är ingenting vi godkänt”

Samtidigt cirkulerar nu bilder och videofilmer som visar hur Eliassi spelar fotboll för Zeravani SC, hemmahörande i den irakiska andradivisionen. På klubbens hemsida finns 27-åringen på bild och på Zeravanis Youtube-kanal förekommer filmer där Eliassi, i tröja nummer 11, spelar match för laget. Peimar Eliassi har också publicerat både matchbilder och videoklipp på sin Instagram-sida.

– Det är ingenting vi har godkänt, säger Ljungskiles klubbdirektör Mats Andersson när Sportbladet upplyser honom om bilderna.

Hur ser du på att han gör det?

– Det får jag kolla med honom och i så fall vad det är som har skett.

Foto: Här syns Peiman Eliassi ta emot bollen för ett skottförsök i Zeravani SC.

När Sportbladet når tränaren Jonas Olsson har han precis informerats av Mats Andersson om de nya uppgifterna.

– Jag pratade med Mats som nämnde att du sagt att han spelar i någon liga men det har jag svårt att se, säger Jonas Olsson.

”Det förvånar mig”

Det finns tv-bilder på det.

– Det jag sagt ja till är att han får hålla igång och spela med några kompisar men om han spelar organiserad fotboll måste vi kolla upp vad det är som gäller med Fifa och Uefa. Det har det aldrig varit tal om. Det förvånar mig om det är så.

Det är inget du hört något om innan?

– Nej, inte att det skulle vara organiserat. Sa du att det var den irakiska ligan? Det är ingenting jag överhuvudtaget vet något om.

Hur ser du på det?

– Om han nu gör det, det vet varken du eller jag, så är det inte bra i så fall. Samtidigt vet jag inte hur organiserat det är i ett land där det måste vara svårt att organisera en liga just nu. Vi får undersöka det.

ARTIKELN HANDLAR OM