Frias från anklagelser om slavlöner

Foto: Prespa Birlik
FOTBOLL

Division 1 klubben Prespa Birlik anklagades för slavlöner.

Nu friar Skattemyndigheten klubben från alla anklagalser.

De hittar inga anmärkningar från 2015, skriver Fotbollskanalen.

Malmöklubben Prespa Birlik klättrade från division 5 till division 1 på fem år. Till hjälp hade de sex utländska spelare. Som Sportbladet tidigare skrivit avslöjade Sydsvenskan i november att klubben använt sig av dubbla kontrakt. Alla spelare som kommer från ett land utanför EU har rätt till en minimilön på 14 300 kronor. De dubbla kontrakten har inneburit att spelarna endast fått ut 4000 kr i månaden efter betalning för exempelvis hyra till klubben.

Fotbollsförbundet

Fotbollsförbundet friade

Enligt både Migrationsverket och Riksidrottförbundet är dubbla kontrakt inte tillåtet. Även Fotbollsförbundet var misstänksamma och en utredning inleddes. De kom fram till att det inte fanns tillräckligt med underlag och de ville avvakta och se vad Skatteverket kom fram till. Beskedet från SvFF gladde Prespa Birliks sportchef Meysam Javan.

- Det här är självklart positivt. Vi har alltid sagt att vi har gjort rätt för oss. Det är media som påstått annat, sa sportchefen Meysam Javan för Fotbollskanalen i december.

Hittar inga anmärkningar

I dag kom beskedet ifrån Skattemyndigheten som säger att de lägger ner utredningen. Man hittar inga anmärkningar på varken löneutbetalningar eller spelarlöner ifrån 2015, enligt Fotbollskanalen.

ARTIKELN HANDLAR OM