Nanne skickades upp på läktaren

FOTBOLL

Domaren fick nog av Hammarbys tränare

Foto: Nanne Bergstrand fick se sista halvtimmen från läktaren.

Nanne Bergstrand visades upp på läktaren och riskerade att missa premiären.
Men han slipper undan straffet – med en hårsmån.
Domaren bedömde tränarens utvisning som lindrig.

Hammarbys genrep mot Örebro inleddes katastrofalt. Nanne Bergstrands manskap blev utspelade och kunde legat under med ett par fler mål än pausresultatet 0–1. I den andra halvleken spelade Bajen upp sig rejält, men tränaren fick inte följa uppryckningen från bänken.

Uppskickad på läktaren

För efter en dryg timmes spel fick Nanne Bergstrand byta upp sig från innerplan till en ny plats – på läktaren. Bråket började med att Stefan Batan låg kvar på gräset efter en tackling. Domare Martin Strömbergsson tog ingen notis om vänsterbacken, vilket uppenbarligen gjorde Bergstrand förbannad.

Hammarbys tränare uttryckte sina känslor för en av de assisterande domarna, och lämnade dessutom det tekniska området. Ett agerande som inte uppskattades av Strömbergsson som då valde att skicka upp smålänningen på läktaren. Bergstrand bara skrattade och skakade på huvudet när han vandrade upp för trappan mot åskådarplatserna.

Kan stängas av i premiären?

– Det beror på om domaren bedömer utvisningen som grov eller lindrig. Vid lindrig utvisning blir du avstängd i samma tävling, alltså i en träningsmatch. Vid en grov utvisning blir din avstängning tidsbestämd, och kan alltså gälla även andra tävlingar, säger domarbasen Bosse Karlsson, som inte sett situationen, till Sportbladet.

Efter matchen bekräftade dock Martin Strömbergsson att avvisningen bara vara var lindrig.

– Nanne tycker inte att det är frispark, går ut och agerar osportsligt mot honom. Det är ett enkelt beslut för oss, han säger saker och visar med hela kroppen ett osportsligt uppträdande. Det är en lindrig avvisning, så det blir ingen avstängning, säger han till Expressen.

Matchen slutade 2–1 till Örebro.

ARTIKELN HANDLAR OM