Officiellt: Så startar Sverige mot Tjeckien

FOTBOLL

Den väntade startelvan bekräftad

Hamrén väljer att kasta om i startelvan efter förlusten mot Turkiet.

Emil Salomonsson får debutera i backlinjen, Oscar Lewicki är tillbaka på mittfältet och Zlatan Ibrahimovic förpassar John Guidetti till bänken.

– Jag hoppas att vi förbättrar de saker vi gjorde mindre bra mot Turkiet, säger Erik Hamrén.

Mot Turkiet var Oscar Lewicki tvungen att lämna återbud då han under påskhelgen fick sitt andra barn. I stället tog Albin Ekdal plats på mittfältet men nu är Lewicki tillbaka.

När förbundskaptenen Erik Hamrén via fotbollförbundets hemsida i dag bekräftade startelvan stod det klart att Malmö FF:s mittfältsstjärna spelar från start, som tanken var att han skulle göra redan nere i Antalya.

Klart står även att IFK Göteborgs Emil Salomonson får göra debut i den blågula dressen och visa redan från start att han vill ta en plats i den svenska EM-truppen.

I backlinjen gör han Andreas Granqvist, Martin Olsson och Victor Nilsson Lindelöf sällskap, där den sistnämnde återigen får förtroende efter sin debut mot Turkiet i torsdags.

På topp är Zlatan Ibrahimovic tillbaka efter att ha vilats förra veckan. Vid sin sida kommer han ha Marcus Berg vilket innebär att John Guidetti får inleda på bänken mot Tjeckien.

”Kommer göra en del byten”

Hamrén hintar dock om att det kommer bli en hel del speltid även för bänkspelarna.

– Vi kommer att göra en del byten och det jag vill se är bra svar. Jag fick många bra svar i den senaste matchen och det vill jag se nu också, säger han till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

– Det var många bra intentioner senast även om vi fick stryk, och jag hoppas att vi förbättrar de saker som vi gjorde mindre bra. Sen skulle jag också vilja ha ett bättre resultat, vi vill ju alltid vinna matcher, säger Erik Hamrén.

* Sverige-Tjeckien, 20.30 i TV4